Zwart is niet donker en ongezellig

Share.

Heel wat interieurgoeroes zweren bij lichte tinten in een interieur. Zachte kleuren zorgen er namelijk voor dat je woning er veel ruimer uitziet. Maar toch kan het anders! Dit huis bewijst dat wanneer zwart de boventoon voert in je interieur, het niet noodzakelijk een somber resultaat geeft. Integendeel!

De buitenkant

Aan de buitenkant merk je er erg weinig van. Dit huis  met drie verdiepingen in Melbourne is typerend voor zijn houten structuren, grote glaspartijen en ietwat vreemde structuur. Aan de zijkant is een deel open gemaakt om een overdekt terras te creëren… in je woonkamer! Maar van zodra je de woning binnenstapt, valt het meteen op. Zwart, en nee, het zorgt er niet voor dat de woning kleiner oogt. En daar heeft natuurlijk daglicht niets mee te maken.

Zwart in de keuken

Oké, het feit dat er veel natuurlijk daglicht kan binnenvallen en door gebruik te maken van natuurlijke materialen, zorgde de architect ervoor dat de zwarte kleur niet te hard gaat doorwegen. Maar wat dacht je van een zwarte keuken, kasten en fornuis incluis? De marmertextuur zorgt ervoor dat het minder zwaar oogt en met een licht plafond en dito vloer, ziet het er eerder strak uit dan storend. In vergelijking met de hoofdfoto merk je ook meteen wat het verschil in tinten op de vloer doet met een zwart interieur.

Subtiel zwart

Het is dan weer niet zo dat elke kamer per se een zwarte muur heeft, of dat alle kasten een donkere tint meekrijgen. Neen, om zwart niet te laten overheersen, werd er gebruik gemaakt van subtiele zwarte invloeden. In de woonkamer is dat een zwarte zetel, in de badkamer een zwart kastje. En je raadt nooit welke kleur de handdoeken hebben.

Donkere trappen

Ondanks een enorme keuken is de grootste, zwarte eyecatcher de metalen trap in het midden van de woning. Volledig zwart, bijna industrieel, zonder franjes. Algemeen kunnen we aannemen dat de woning er door zijn zwarte invloeden zeker niet somber uitziet. Integendeel, de combinatie zwart en wit, met wat houten tinten, geven eerder de indruk dat we te maken hebben met een modern en strak interieur. En dat vinden heel wat mensen beter dan een kakofonie van kleuren. 😉

Bron: Chamberlain Architects.

Share.