Stijlvol inrichten voor een prikje!

Share.

Hoe mooi zijn al die interieurs in glossy magazines niet? Inderdaad, en helaas, veel te duur voor velen onder ons. Met deze tips kan je toch stijlvol uit de hoek komen. En het beste is, het kost je (bijna) niets!

Geef meubels een nieuw leven!

Op rommelmarkten en in kringloopwinkels kan je nog koopjes doen. Goedkope en unieke stukken liggen er voor het rapen. Als je geluk hebt, vind je iets wat nog in goede staat is, maar laat je niet afschrikken door wat lak – en schuurwerk. Ga niet af op de staat waarin een stuk zich bevindt maar let vooral op de vorm, zie het potentieel! Een schommelstoel bijvoorbeeld, perfect op te schuren en met een likje verf zo goed als nieuw.

Ook een oud kastje kan je perfect in huis halen. Het kost je wellicht niets, maar met een beetje schuurwerk en een nieuw laagje vernis of kleuren is het in een mum van tijd een ideaal kastje in de woonkamer.

Ook gewone tafels moeten niet meteen afgeschreven worden. Heb jij zo’n antiek geval ergens op zolder staan, of staat er eentje bij de grootmoeder op het punt om weggegooid te worden? Ho maar! Op een uurtje tijd maak jij de tafel waar iedereen jaloers op zal zijn!

Gordijnen!

We zien ze vaak over het hoofd maar met gordijnen kan je een interieur maken of kraken. Nochtans, in tweedehands winkels vind je vaak unieke stoffen. Iedereen weet dat gordijnen duur zijn, waarom dus niet gewoon zelf de stof kopen en jouw lokale naaister (of zelf!) de klus laten klaren? Reken maar dat de prijs aanzienlijk lager zal liggen dan wanneer je ze in een winkel zou bestellen.

Meer glamour? Versier ze met juwelen of gebruik kant!

Planking anno 2017

Ja ja, planking ligt alweer twee jaar achter ons, maar met plankjes kan je zó veel briljante dingen doen! Zeker als je je daarbij nog uitleeft met verf of met mooie haakjes. Hang ze kris kras of als een zwevende kast, van beneden tot boven. Of maak zelf hangers voor in de keuken of badkamer. Het effect is uniek en spectaculair!

Hetzelfde geldt ook voor tafels. Met twee schragen en een plank heb je een stevig stuk in geen tijd. TIP: ga langs bij bedrijven in je buurt of vraag eens rond in je vriendenkring. Je komt vast wel iemand tegen die ervan af wilt. PS: dit werkt ook met palletten!

Decoratieve handvaten

Dit is te gemakkelijk om niet te doen! Met mooie handvaten geef je die saaie kast -die je misschien net een nieuw leven hebt gegeven ;)- een nieuwe look in een handomdraai, pun intended. Deuren krijgen meer flair en allure met zulke versieringen. Of creëer zelf kapstokken en displays voor juwelen. Je vindt er in de meeste doe-het-zelfwinkels of in interieurzaken.

En wat met deze zalig zelfgemaakte exemplaren? Een spuitbus, wat oud speelgoed en eenvoudig gereedschap, hoezo design is duur?!

Instant frisheid

Citrusvruchten, heel lekker en gezond maar je kan er ook je interieur mee opfrissen. Steek ze in een glazen bokaal en geniet van het resultaat. Vergeet die duffe pot pourri, versier je huis met kleurrijke gedroogde bloemen voor een romantische, zachte toets. Pluk en droog ze zelf of recycleer een boeket. Je ziet dat je het niet altijd te ver moet zoeken!

Foto’s ©: Shine your light / Pinterest / Appartment Theraphy / This sold house

Share.

Leave A Reply