Deze locaties van Disneyfilms kan je echt bezoeken!

Share.

Disney, het heeft ieders jeugd gekleurd en we kunnen er maar geen genoeg van krijgen. Vanaf 2017 worden zelfs heel wat oude films in een modern jasje gestoken. En goed nieuws, heel wat locaties kan je gewoon bezoeken! En wie Disney zegt, zegt kastelen!

Oké, je kan Disneyland gaan bezoeken in Parijs, Tokyo, Hong Kong, Shanghai, Anaheim en Florida, maar de locaties waarop de films gebaseerd zijn, zijn mogelijk nog indrukwekkender. We nemen je mee op een ontdekkingstocht in alle uithoeken van de wereld.

1. De Kleine Zeemeermin

Starten doen we in Zwitserland, waar je met zicht op het meer van Genève het prachtige kasteel van Prins Erik uit De Kleine Zeemeermin kan ontdekken. Het Château de Chillon vind je in Veytaux, nabij Montreux, en werd gebouwd de dertiende eeuw. Het is tot op heden één van de best bewaarde middeleeuwse kastelen van Europa. Kortom, zwemmen waar Ariël zwom!

Wonen nabij Genève is dan weer geen sinecure. De Zwitserse luxestad staat namelijk op de zevende plek in de ranglijst van duurste huursteden. Per persoon moet je maandelijks gemiddeld 1.230 euro neertellen.

2. Finding Nemo

Blijven zwemmen, blijven zwemmen! Dat deed Nemo ook in Sydney. Sterker nog, jij kan dat ook doen. Zoals je op de foto kan zien zwemt Nemo aan de horizon van de Australische stad, met het Opera House als achtergrond. Onder water hebben de makers hun inspiratie gevonden toen ze gingen duiken in Hawaii.

Oh ja, het beroemde 42 Wallaby Way van tandarts P. Sherman, waar Nemo uiteindelijk gevangen zit, bestaat helaas niet. Maar wonen in Sydney kan je wel doen. Je moet er wel 1.140 euro per maand voor neertellen.

3. Belle en het Beest

Belle en het Beest is de meest recente Disneyfilm die recentelijk werd verfilmd. Het dorp waar Emma Watson als Belle vertoefde kan je nu ook bezoeken. Het pittoreske dorp met dito pleintje is niets minder dan het onbekende Franse Eguisheim. Een volwaardige citytrip is het niet, maar tussenstop in een road trip door de Elzasstreek is een must.

4. Peter Pan

Vergeet de typische rode bus. De beste manier om Londen te ontdekken is vanuit de lucht. Althans, dat is wat Peter Pan en Tinkerbell ook vonden. Zo kan je in de film de beroemde Big Ben zien wanneer Peter de drie kinderen op sleeptouw neemt voor hun eerste reis. De architecturale precisie van de animatiefilm is van een onberispelijk niveau. Petje af voor de makers.

Altijd zicht hebben op de Big Ben? Londen valt dan wel net buiten de top 10 van de lijst van duurste steden van Nested. Met een gemiddelde huurprijs van 1.110 euro is het nog steeds een aardige som om op te hoesten.

5. Assepoester

Dit moet zowaar een van de meest beroemde kastelen ter wereld zijn! Slot Neuschwanstein in Beieren is een kasteel in het dorp Hohenschwangau dat gebouwd werd in 1892. Een halve eeuw later is het dé inspiratiebron voor Assepoester. Het glazen muiltje kan je dus zelf passen in Duitsland.

Sterker nog: Walt Disney himself bezocht halverwege de twintigste eeuw het kasteel en was zo onder de indruk van de feeërieke architectuur het kasteel dat het voortaan eveneens dienst doet als rolmodel voor hét echte Disneykasteel.

6. Frozen

Wist je dat de makers van verschillende Disneyfilms hun mosterd ook op vakantie haalden? Echt waar! Het productiedienst van de film Frozen was geïnspireerd door Hotel De Glace in het Canadese Quebec, dat het ook gebruikt werd als Elsa’s paleis. En daar bleef het niet bij: de kapel in de film werd dan weer ‘afgekeken’ van St. Olaf’s Church in Balestrand, Noorwegen.

7. Sneeuwwitje

Een fantastische citytrip combineren met een vleugje nostalgie en prachtige architectuur? Dan moet je in Spanje zijn. In het authentieke Segovia, ten zuiden van hoofdstad Madrid kan je het indrukwekkende kasteel Alcazar bezoeken. Niets bijzonder zou je denken, ware het niet dat het model stond voor het kasteel van de enge heks uit de film Sneeuwwitje. Waar de originele dwergen wonen, is niet gekend.

Altijd in de buurt zijn? Huren in Madrid kost je gemiddeld 540 euro per maand.

8. Aladdin

Een gemakkelijke dit keer. Aladdin, onze held die praat met geesten uit een lamp, vrienden is met een aapje en vliegt op een tapijt, speelt zich af in India. Het was dan ook geen verrassing dat de makers van de animatiefilm uit 1992 ervoor kozen om het paleis van de sultan van het fictieve Agrabah te laten gelijken op de originele Taj Mahal. Altijd te bezichtigen in Agra overigens, nog een knipoog naar de film.

9. De Klokkenluider van Notre Dame

En ook deze is geen verrassing. De Klokkenluider van Notre Dame is dan ook effectief aan de Notre Dame, in het hart van Parijs en één van de drukst bezochte trekpleisters in de lichtstad. Geen zin om te reizen? Een huurwoning in Parijs kost je gemiddeld 900 euro.

10. Mulan

Tot slot gaan we naar het China van Mulan, waar de keizer de koning te rijk is in The Imperial City. De stad en het paleis van de leider werden nagebouwd zoals de wereldberoemde Verboden Stad in Peking. Tussen 1420 en 1912 leefden er namelijk ook Chinese keizers in het UNESCO-werelderfgoed. Nu kan je het bezichtigen, want het is een museum voor schone kunsten geworden.

Welke locaties zou jij absoluut willen bezoeken?

Bron: Boredpanda

Share.

2 Comments

    • Hey Skilcom,
      Het moet echt geweldig zijn om daar te wonen! We hebben het artikel dan ook meteen aangepast. Bedankt voor de feedback. ^Yannick

Leave A Reply