8 unieke slaapkamers om bij weg te dromen

Share.

Een slaapkamer is een soort heiligdom, zo eentje waar je tot rust moet komen na een intense dag, zonder afleidingen. Daarnaast is het ook één van de weinige kamers in huis die je écht persoonlijk kunt maken, want bezoekers gaan er niet gaan rondsnuisteren. Maar net om die reden, verwaarlozen heel wat mensen hun slaapkamer…

Tijd dus om daar wat aan te doen! Met deze 8 unieke slaapkamers creëer je snel een plek waar je met veel plezier iets langer blijft liggen. Snoozen maar!

1. Het sterrenhotel

Wil je het gevoel hebben dat je altijd op vakantie bent? Richt je slaapkamer dan in als een vijfsterrenhotel! Doe inspiratie op tijdens je vakantie of kopieer stijlen uit B&B’s. Maar wat je ook kiest, lichte of neutrale kleuren zijn de sleutel tot succes. In dit geval werd er ook gekozen voor behangpapier in twee verschillende kleuren om een nieuw dimensie te geven aan je slaapkamer. Op die kleuren zijn de meubels, zoals een tafel tegen de muur, leuke nachttafeltjes en een groot bed gebaseerd. Verzorgd en netjes, zoals in een hotel!

2. Dromenland

Een slaapkamer is dé plek waar het oké is om urenlang te dromen. Een sprookjesachtige kamer kan dan niet ontbreken. Uiteraard kan je veel verder gaan en een stijl hanteren zoals in Disneyfilms, maar met lichtgroen aan je muur met geschilderde vogeltjes kom je ook al een heel eind. Trek deze stijl door in je gehele slaapkamer, met groene tinten in je gordijnen aan je bed en lichte toetsen in je decoratie. Laat het kind in je los!

3. Een stapje verder

Ben jij iemand die absoluut een unieke slaapkamer wilt? Ga dan eens voor een rond bed! In combinatie met een bakstenen muur, een betonnen vloer en houten balken aan het plafond is deze slaapkamer echt van een hoog niveau.

4. Helder en wit

Waar de ene persoon veel kleur in zijn leven wil, zijn er anderen die liever lichte tinten verkiezen. Een combinatie tussen houten structuren in je slaapkamer en witte muren is dan ook een gedroomd huwelijk. Zo creëer je ruimte en comfort in een kamer waar -kijk maar naar de ladder- elke ruimte optimaal benut worden. En met deze stijl waan je je zelfs op vakantie op één of ander Grieks eiland.

5. Kunst

Misschien ben je eerder kunstzinnig aangelegd? Dan is deze slaapkamer ideaal voor jou! Hier werd een grote muur gedecoreerd met een geweldig kunstwerk. De rest van de kamer is volledig gehuld in het wit, gordijnen incluis. Dat laat toe dat de kleuren van het kunstwerk er echt uitkomen. Ideaal voor de artiesten onder ons!

6. Een mix van stijlen

Weet je echt niet waar je aan moet beginnen? Geen nood, want wie zegt dat je slechts één stijl moet aanhouden? Jouw slaapkamer weerspiegelt jouw smaak en onderstaande kamer is misschien exact wat je zoekt. Stel je voor: een muur met onregelmatige, uitstekende stenen, kleine ramen, een vreemd dak, houten balken, een stukje bakstenen muur en dan nog een andere muur die centraal in de kamer staat met een iets antieker bed. De rode sprei en het tapijt maken een unieke kamer af. Je bent voor of tegen, maar gezellig is het zeker.

PS: Wil je meerdere stijlen combineren? Ga ervoor! In jouw slaapkamer deel jij de lakens uit!

7. De trendy slaapkamer

Ook trendy slaapkamers zijn in! Zo is het anno 2017 in om heel wat meubels zelf te maken. Een bed gemaakt van paletten is daarbij een must en zowel goedkoop als eenvoudig af te werken. Om het extra gezellig – en toch stijlvol te houden – werd er gewerkt met extra opslagruimte door platen tegen de muur te bevestigen en extra dozen te voorzien. Maar het orgelpunt van deze slaapkamer is de ruimte achter het bed. Mysterieus enerzijds, nuttig anderzijds, want de mogelijkheden zijn eindeloos. Extra opslagruimte, of toch maar een bad in je slaapkamer?

8. Goedkoop en stijlvol

Je hoeft niet al te veel neer te tellen voor een prachtige slaapkamer. De eenvoud siert en met ‘afgedankte’ materialen creëer je leukere dingen dan diegene die je misschien in de winkel koopt. Naast een palet om op te liggen kan je de bovenkant van een oude kist -of iets anders in hout- eventueel gebruiken als hoofdeinde. Simpel, goedkoop en stijlvol. 😉

Welke is jouw favoriet? Stem op onze Facebookpagina!

Bron & foto’s: Homify

Share.