7 ideetjes voor je minibar die je nu moet proberen!

Share.

Met deze zomerse temperaturen is een feestje nooit ver weg. Voldoende drinken met dit weer is belangrijk en een geweldige minibar is dan dus een must. Met deze 7 geweldige ideeën voor je minibar heb jij niet alleen het een geweldige voorraadkast, je steelt ook de show bij iedereen die langskomt.

Van een klein karretje tot een simpel dienblad. Er zijn heel wat voorwerpen waarmee je gemakkelijk een minibar creëert. Ook in een oude kast, of installeren aan een muur zijn populair.

1. De houten kist

Heb je een houten kist op zolder, of eentje waar je ooit sinaasappels hebt vervoerd? Gooi ze dan zeker niet weg! Je kan ze ofwel opschuren zodat ze er zo goed als nieuw uitzien, of gewoon authentiek laten. Let wel dat je ze bij de laatste optie even behandelt tegen onder andere het rotten. Zo’n uniek geval is alvast de eyecatcher tijdens een feestje.

Nog meer ideetjes met hout nodig? Met houten palletten maak je ook de meest creatieve dingen!

2. In de kast

Weinig plaats in huis? Dan is het misschien best dat je daarvoor geen plekje moet opofferen. Net zoals met een ingebouwde kast, lukt het even goed met een ingebouwde minibar! Keuze te over dus. Zo kan je een apart kastje helemaal en functioneel inrichten, gebruik je een schuif van een bestaande kast, of benut je optimaal de ruimte onder de gootsteen.

3. Aan de muur

Een bar wegmoffelen in een kast om plaats te besparen is een mogelijkheid, maar heb je ook weinig beweegruimte en wil je toch uitpakken met je pareltje? Hang dan je kastje aan de muur! Een oud medicijnkastje kan bijvoorbeeld diensen als hippe minibar.

4. De IKEA-transformatie

Heb je ook een typische IKEA-tafel in huis staan? Weet dan dat je de meubels van de Zweedse meubelgigant niet alleen kan pimpen, je kan ze ook gebruiken voor andere doeleinden. Sommige badkamermeubels zijn de perfecte nachtkastjes, bij mij thuis toch. Andere tafels of rolkarretjes, die anders in de badkamer staan, dienen als de perfecte minibar. Koelelementen moet je wel zelf voorzien.

5. De industriële look

Fan van een industrieel interieur? Dan kan een minibar -hoe je het ook invult- niet misstaan in dezelfde look. Een rolkarretje uit staal, koper of aluminium? Afwerken met goudtinten? Alles kan en alles mag.

PS: een verroest kastje kan je ook een tweede leven geven op die manier. Even behandelen en met een likje verf is het zo goed als nieuw!

6. Karretjes maken het af

De perfecte oplossing voor wie overal in huis dorst heeft. Naast de eettafel voor tijdens het diner, naast de zetel met snacks voor een filmavondje of op het terras voor de perfecte workshop “Gin Tonic maken voor beginners”. De mogelijkheden met een karretje zijn eindeloos en je gezelschap -en jijzelf ook- zal er weg van zijn!

7. De buitenbar

Met deze temperaturen kan een buitenbar niet ontbreken! En het leuke is dat je het vaak zelf kan maken, want een bar uit hout is helemaal in! Heb je oude palletten liggen of restanten van een grote kist? Dan maak je hier de perfecte bar mee voor buiten. Geef het nog een zomers likje verf en klaar! Laat de zon, de drankjes en de hapjes maar komen! 😉

Nog tips nodig om je drank in stijl te presenteren? Dit vind je hier!

Bron & foto’s: Homify & Shelterness

Share.