10 stijlvolle slaapkamers voor kinderen

Share.

Elk kind verdient een eigen plekje in huis. Een slaapkamer waar ze tot rust komen, kunnen spelen en/of zichzelf creatief kunnen uiten. Zelfs wanneer een tweeling een kamer moet delen, is het belangrijk dat ze op zijn minst een kamer hebben met een bepaalde stijl of ruimte. Deze 10 slaapkamers zijn niet alleen stijlvol, ze zijn ook zo praktisch en tijdloos dat ze een gehele kindertijd -of puberteit- meegaan.

1. Een ingebouwd bed

Eerst en vooral, een kinderkamer heeft meer opties nodig dan een slaapkamer voor volwassenen. Zo is er niet alleen een slaapplek nodig, maar hebben ze ook nog een plaats nodig om te studeren, te spelen of te ontspannen. Deze kamer heeft alles van een perfecte kamer. Een geweldig bureau, een ingebouwd bed (let wel: bouw het al snel groot genoeg zodat ze er later ook in kunnen slapen), en zelfs een muskietennet dat dienstdoet als ontspanningsruimte. Dit keer misschien ingenomen door de kat, later door je kind en zijn of haar vriend(innet)jes.

2. Klein, maar toch ruim!

Heb je weinig ruimte in huis? Geen nood, een kinderkamer hoeft niet eens zo groot te zijn. Met de juiste kleuren en natuurlijk daglicht zorg je ervoor dat de slaapkamer er ruim uitziet én voorzien is van alles wat nodig is.

3. Het hangende ei

Nogmaals, natuurlijk daglicht is een van de belangrijkste factoren om een kleine kamer toch ruimer te doen aanvoelen. Nog een tips is het gebruik van accessoires, en bij voorkeur in de lucht. Een zeteltje nodig die zowel hip als cosy is? Probeer dan een hangend ei! Ideaal voor een stijlvolle kinderkamer en het ei gaat een leven lang mee.

4. De pastelkleuren

Wanneer je als jonge ouders op zoek moet gaan naar de inrichting van een kinderkamer, kom je al heel snel bij de typische pastelkleuren. Op zich niets mis mee, maar probeer dat klassieke interieur toch naar een hoger niveau te tillen. Lichte kleuren in combinatie met een houten vloer zijn alvast geweldig. De kleine toetsen roze en het speelse karakter is geniaal.

5. Op wolkjes

Deze kamer brengt samen wat de typische kinderkamers uit de jaren ’80 moesten voorstellen. Roze voor meisjes, blauw voor jongens, het was als vanzelfsprekend. Anno 2017 is dit uiteraard achterhaald. De blauwe muren met wolkjes laten de kinderen de wegdromen. De roze toetsen accentueren het stapelbed en de bureau. In een tipi kan je spruit naar hartelust spelen. Op latere leeftijd is de kamer trouwens perfect te herschilderen, want dan “zijn ze daar te oud voor.” (not)

6. De toekomstige artiest

Het heeft iets artistiek, zo’n kamer met een knalgele kast in combinatie met een houten vloer en een betonachtige muur met cijferprint. Ideaal voor een toekomstig artiest om zijn of haar creatieve ei te spuien. En zo niet, dan hebben ze nog steeds een stijlvolle kamer waar ze ‘s avonds tot rust kunnen komen. Nog een tip: in plaats van een betonnen look, kan je ook kiezen voor krijtbordverf aan de muur. Zo kan de toekomstige artiest zichzelf al ontdekken.

7. Als je houdt van hout

Waarom te trendy gaan, als je gewoon kan kiezen voor een degelijke kamer die jaren meegaat? Of dit nu voor een peuter, tiener of puber is; met een ruim bureau, een zacht bed en een groen kleurtje in een houten interieur kom je al een heel eind!

8. Dennenbomen, Bambi en vosjes

Appelblauwzeegroen kan geweldig zijn om te gebruiken in een kinderkamer en dat bewijst deze kamer moeiteloos. In combinatie met herten-, vosjes- en dennenbomenprints op de muur past het turkoois perfect in het gegeven. De houten huisjes in het interieur zijn leuk als opslagruimte. De stoeltjes en het tafeltje zijn alvast ideaal voor een mini theeparty met zoontje of dochter.

9. Kinderparadijs

Het design van deze kinderkamer is vooral gericht op de pasgeborene tot en met de kleuters. Met een bed waar de koter niet uit kan klimmen, een plek om eventuele luiers te verversen, een muur krijtbordverf, een speelmat inclusief tipi en gigantisch veel knuffels is dat de ideale kinderkamer voor de kleinste spruit. Felix de kat houdt in dit geval nog een oogje in het zeil.

10. WOW!

Dat staat toch op de muur van deze kleurrijke kamer. Met z’n superheldenmodus lijkt het vooral op een kamer jongens, met dito hevige kleuren en plofzetels. Maar mocht je dochter ook fan zijn van stripboeken, donkere kleuren of The Big Bang Theory, dan kan deze kamer ook perfect werken. En de zeteltjes nodigen ook uit om vrienden en vriendinnen over de vloer te laten komen.

Welke kinderkamer is jouw favoriet? Laat het weten op onze Facebookpagina!

Bron: Home-designing.com

Share.

Leave A Reply