Van legerhelikopter naar hip hotel!

Share.

Jullie hebben allemaal wel eens van glamping gehoord. Glamourous camping, oftewel luxueus kamperen. Voor wie er eens écht luxueus wil kamperen, is er nu de mogelijkheid om in een echte Sea King helikopter te overnachten. Place to be is Stirling in Schotland! Ready for take-off?

 

A cockpit view

De helikopter werd aan de buitenkant opgeknapt en kreeg aan de binnenkant een hele make-over tot hotelkamer. In de cockpit (mét besturingspaneel nog intact) vind je nu een paar comfortabele sofa’s en een tafel, gemaakt van een oud tankdeksel.

 Vanuit de cockpit heb je een prachtig uitzicht op de pittoreske omgeving. De schijnwerpers van de helikopter zijn nog volledig intact. Kwestie van ook ’s avonds een oogje in het zeil te kunnen houden 😉

Groene helikopter

Het witte interieur heeft een kleine kitchenette met kookblad van roestvrijstaal. Zelfs een microgolfoven is aanwezig! Ledverlichting onderaan en bovenaan zorgt voor een warme sfeer. Zwevende houten rekjes en een leuke plant brengen een beetje groen in het interieur.

 

Wandelen we naar achter, dan komen we in de slaapvertrekken terecht. In totaal kunnen er zo’n vijf personen overnachten: vier in de twee grote bedden in de slaaphoek en eentje in het enkel bed in de staart van de helikopter.

Geïsoleerd

Om zeker te zijn dat de helikopter koel blijft in de zomer en warm in de winter, werden de muren geïsoleerd. Er werden panelen van wit hout aangebracht om het gevoel van een woonboot te creëren. Een gevoel dat wordt versterkt door het leuke boottrapje om de helikopter te betreden of verlaten. Om bijkomend licht te voorzien waar nodig, werden deuren en ramen aangebracht.

Wij zijn alvast verkocht en op zoek naar een vliegtuigticketje naar Schotland. Wil je meer weten over glamping in deze helikopter? Bezoek dan hun website hier.

Auteur: PJG

Share.

Leave A Reply