6 gemakkelijke ideetjes om je badkamer mee te renoveren!

Delen

De badkamer is een van de meest gebruikte ruimtes in huis en is daarnaast een belangrijke kamer wanneer je je woning wil verkopen of verhuren. Het kan een unieke troef zijn, of een spijtige afknapper voor heel wat potentiële eigenaars. Daarom doe je er goed aan om af en toe je badkamer de nodige aandacht te schenken. Deze 6 moderne ideetjes tillen je badkamer naar een hoger niveau.

Hoewel badkamerrenovaties gemiddeld erg prijzig zijn, betekent het niet dat je erop moet besparen. Ben je een handige harry en zeker van je stuk, dan kan je uiteraard al een stuk uitsparen. Zo niet, doe je er goed aan om in zee te gaan met een expert. Dat kost je wel iets meer in je budget, maar je geniet zekerheid dat je een afgewerkt product krijgt waardoor je huis in waarde stijgt. En door de zes ideetjes hieronder creëer je sowieso wel al een meerwaarde. 😉

Foto: Trendir

1. Een los bad

Een eerste, en waar je het meeste indruk mee maakt, is een renovatie van je bad. Om te onthaasten na een drukke werkdag, is een warm bad dè ideale oplossing. Tijd dus om deze onder handen te nemen. Een losstaand bad is in dit geval een geweldig idee. De kostprijs van een losstaand bad is niet per se hoger dan een ingebouwd bad en met een strakke, porseleinen kuip in een hoekje of in het middelpunt van de badkamer heb je alvast een eyecatcher om u tegen te zeggen.

Foto: Trendir

2. Badkamerbehang

Behang wordt vaak gezien als iets van de lang vervlogen tijd. Jammer, en volledig onterecht, want de tijd dat behang enkel thuishoorde in de woonkamer of slaapkamer is voorbije. Sterker nog, behang aanbrengen in je badkamer is momenteel een trend die veelvuldig gevolgd wordt. Een hippe of moderne print tilt je badkamer naar een hoger niveau, zonder dat je al te veel moet uitgeven.

Foto: Trendir

3. Moderniseer je licht

Ook de verlichting in de badkamer heeft het de voorbije jaren sterk te verduren gekregen. Zo staat het vaak bekend als de slechtste, lelijkste of meest verbruikende lampen in huis. Zonde, want er zijn zo veel mogelijkheden voorhanden. Wanneer je daarnaast meer licht in je badkamer aanbrengt, creëer je de extra optische ruimte die heel wat badkamers nodig hebben. Dat kan van heel wat spots, tot spiegelverlichting of led-strips. Voor ieder wat wils en voor ieder een grotere badkamer. 😉

Foto: Trendir

4. Alles wit!

Nog een manier om je badkamer veel groter te doen lijken dan het eigenlijk is. In plaats heel wat tierlantijntjes met verschillende kleuren kan je zo strak mogelijk gaan, volledig gehuld in lichte kleuren. Idealiter volledig wit, om de ruimte zo groot mogelijk te maken. Toch geen fan van een volledig witte badkamer? Geen probleem, elke zachte tint doet wonderen en marmer in de badkamer -zoals in het voorbeeld hieronder- is alvast een meerwaarde!

Foto: Trendir

5. Spiegelmagie

Een badkamer zonder spiegel, dat is zoals een café zonder bier, toch? Een of meerdere spiegels in je badkamer kan alvast een groot verschil maken in de manier waarop mensen naar je badkamer gaan kijken. Dus rep je naar de dichtstbijzijnde doe-het-zelfzaak en haal die spiegels in huis!

Foto: Trendir

6. Technologie

Er is niets dat meer modern schreeuwt dan een vleugje technologie in huis. In de badkamer kan je niet alleen hippe verlichting voorzien -eventueel bedienbaar of dimmend met je smartphone-, maar ook chromotherapie. Wat!? Ja, chromotherapie, zoals aromatherapie in je douche, maar dan met kleurtjes. Waan je dus op je regenboog en laad je batterijtjes op met de technologie.

Foto: Trendir

Voor welk ideetje zou jij gaan?

Delen