“Vastgoed voor expats is de Champions League voor investeerders”

Share.

Brussel is hotspot voor vastgoedinvesteerders

Vastgoedinvesteerders op zoek naar een hoog rendement komen al snel uit bij Brussel. De expatniche biedt immers de interessantste return on investment: de werkgevers van expats zijn betrouwbare huurders en betalen makkelijk tweemaal meer dan in Vlaanderen.

In België is Skyline Europe de marktleider in investeringsappartementen voor de verhuur aan expats. Met de verhuurservice Skyline Renting heeft de ontwikkelaar zich gespecialiseerd in de langetermijnverhuur aan deze kapitaalkrachtige nichemarkt.

Bart Paeleman, bestuurder Skyline Europe: “Een kleine 25 jaar geleden is Skyline Europe zich in Brussel beginnen focussen op aantrekkelijke locaties voor expats: de Europese wijk voor eurocraten en lobbyisten, de buurt van de luchthaven – en dan specifiek Evere voor medewerkers van de NAVO en multinationals – en de groene rand voor het ambassadepersoneel.”

Verhuurservice

Praktische beslommeringen, de taalbarrière of het moeilijkere bereik van de doelgroep kunnen drempels vormen voor potentiële verhuurders. Daarom richtte Skyline Europe de verhuurservice Skyline Renting op om, in tegenstelling tot andere verhuurdiensten, uitsluitend op langere termijn te verhuren, van minimum 1 tot gemiddeld 4 jaar.

Joeri Voeten, bestuurder Skyline Renting: “Onze focus op langetermijncontracten verkleint de kans op leegstand aanzienlijk. Het maakt een groot verschil of je om de 3 maanden een nieuwe huurder moet zoeken of om de 3 jaar.”

Locatie in functie van verhuur en meerwaarde

Omdat Skyline Europe via zijn verhuurservice ook na de verkoop betrokken partner blijft, wordt de locatie van projecten gekozen in functie van het verhuurpotentieel en de toekomstige meerwaarde.

Ambassador Park is het nieuwste expatproject van Skyline Europe. De ligging is specifiek gekozen: met een gemiddelde bezettingsgraad van 97% bewees Evere eerder al hoe succesvol de verhuur aan medewerkers van de NAVO en grote multinationals is.

Bart Paeleman: “Voor een doorsnee gemeubeld appartement met 1 slaapkamer betalen expats 1.100 à 1.200 euro per maand. Voor 2 slaapkamers beginnen de huurprijzen vanaf 1.400 euro per maand. Voor 3 slaapkamers kan dat oplopen tot 2.000 euro per maand, maar meer is eerder uitzonderlijk.’ Brussel investeert veel kapitaal in Evere, en ook Skyline Europe is overtuigd van de mogelijkheden. “De huurprijzen zijn er hoger dan in het centrum, maar de aankoopprijzen liggen lager. Een hoger rendement dus.”

Vastgoed als investering

Door de historisch lage rentevoeten kopen steeds meer mensen, ook jonge gezinnen, vastgoed als een veilig en rendabel alternatief voor het spaarboekje. Investeren in vastgoed is het nieuwe sparen.

?Bart Paeleman: “Mijn overgrootouders zouden schatrijk geworden zijn als ze hun gronden niet ingeruild hadden voor aandelen. Ze boerden goed als beenhouwers, maar de bankencrisis van 1929 heeft hen veel gekost.” Mensen zien vastgoed opnieuw als een veilige investering die haar waarde behoudt. Geld lenen was nooit eerder zo goedkoop, daarom is dit hét moment om te investeren in vastgoed.

Met medewerking van Skyline Europe.

(km/br/rvdb/bv) – Dossier: Investeren in Vastgoed 2017

Share.