Het huis van Sneeuwwitje staat te koop!

Share.

Richey en Karen Morgan zijn zo’n ontzettende fans van Disney, dat ze na een bezoekje aan het themapark in Florida besloten om een eigen huisje te bouwen in ware feeërieke stijl. Hun woning, waar ze meer dan drie decennia aan hebben gewerkt, is als het ware een kopie van het originele huis van Sneeuwwitje. Kijk binnen!

Sneeuwwitjes huisje

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand! Waar staat het leukste huis van het land? Althans toch in de Verenigde Staten, want in Olalla, even buiten Seattle, vind je het levenswerk van Richey en Karen Morgan. Ze begonnen de bouw van de woning in de jaren ’70 en verkochten het aan de huidige eigenaar in 2005.

12 jaar later is het huis van Sneeuwwitje één van de eyecatchers op de vastgoedmarkt. Niet alleen omdat het zo exclusief is, ook het prijskaartje van 650,000 euro springt in het oog. Wat krijg je ervoor in de plaats? Puur vakmanschap en noeste arbeid op een stuk grond van meer dan 2 hectare.

Het eerste wat opvalt is het dak, dat er net uitziet alsof de chocolade over de structuur gesmolten is. Opvallend is ook dat je nergens een hoekje zal vinden. Alles is een beetje krom, rond en wervelend, naar de stijl hoe Walt Disney himself tekende. Het huisje zelf bereik je langs een lang pad. Laten we verder wandelen, hey ho!

Kom binnen!

“En kom erbij, kom erbij, zet je zorgen maar opzij!” Oké, dat is een ander sprookje, maar dit huisje heet je uiteraard op z’n Disneys meer dan welkom. Het huis van Sneeuwwitje, dat was al verre van gewoon, en dat zijn deze 260 m² ook niet. Wat meteen opvalt, is dat alle hoekjes en kantjes afgerond zijn. Zelfs de deuren zijn rond én handgemaakt met de beste kwaliteit die ze konden vinden, om al meteen dat sprookjesgevoel te geven.

Handgemaakt

Als je al verbluft was door de woning aan de buitenkant, dan zal je wellicht je ogen uitkijken in het interieur. Ook daar vind je niets anders dan handgemaakte deuren, verbluffende vakmanschap, met de hand uitgesneden balken en loodglazen ramen.Vooral de halve boomstam, te midden van de woning, springt in het oog en waant je al in een waar sprookjesbos. Alles werd tot in de details nagemaakt zoals Walt Disney het zou gedaan hebben!

Stijlbreuk(je)

Dezelfde stijl werd uiteraard doorgetrokken naar de keuken -plots een andere stijl hanteren zou ook vreemd zijn- waar je typische handgemaakte kastjes terugvindt in de stijl van de balken aan het plafond. Ook de stenen oven doet ons nostalgisch terugdenken aan de tijd waar sprookjes ons leven veel gemakkelijker maakten.

De woning werd omschreven als ideale plek om een B&B te starten overigens. Dat is gezien zijn feeërieke stijl uiteraard geen slecht idee, maar dan moet de keuken mee geëvolueerd zijn met de tijd. En dat is het ook. Ondanks de hypermoderne apparaten een doorn zijn in het oog van de charmante woning, kan je met de beste materialen de lekkerste gerechten op tafel toveren. Appeltaart misschien? 😉

Wonen

De rest van de woning biedt diezelfde gezelligheid aan. Een open haard moet het in de winter gezellig houden en de loodglazen ramen zorgen voor voldoende daglicht, ondanks velen het gevoel kunnen hebben dat je je in een veel te kleine grot waant. Klein is het zeker niet, want met vier slaapkamers -die elk ook een open haard en een eigen badkamer hebben- kan je toch wel spreken over voldoende ruimte.

Een brugje verder

In heel wat sprookjes vind je bruggen terug. Ofwel op hun pad, ofwel als wegje richting een kasteel. Dat kan dus niet ontbreken. In dit geval wijst het brugje de weg naar de tuin, waar de wondere wereld van Sneeuwwitje en haar zeven dwergen pas écht tot leven komt.

Sprookjestuin

Want als je het wegje bewandelt, kom je niet alleen terecht op een binnenpleintje zoals in Belle en het Beest, je komt ook gewoon terecht op een landgoed van meer dan 2 hectare groot. Ook buiten werd alles handmatig aangelegd of vervaardigd, zelfs een heus boomhuis waar alle zeven dwergen kunnen overnachten. Verder vind je op het domein een ruime parking, groene weides, boomgaarden met onder meer appels (niet giftig, btw) en een jacuzzi!

Heel wat sprookjesliefhebbers hebben heel wat filekilometers over om even langs te komen. Zelfs wanneer ze niet eens binnen zouden kunnen, vinden heel wat fans het de moeite waard om te komen bezichtigen. En wie weet, ben jij wel de nieuwe eigenaar van dit sprookjeshuis. Word jij de nieuwe Sneeuwwitje of prins? Oh ja, de zeven dwergen zijn niet inbegrepen!

Meer van Disney lezen? Dat kan hier!

Bron en foto’s: Redfin

Share.

Leave A Reply