In beeld: de meest populaire kinderkamers

Share.

Er zijn ontelbare mogelijkheden om de kinderkamer om te toveren voor je oogappel. Ga je voor een neutrale kamer waar voorts niet al te veel poespas in staat, of kies je eerder gender gericht met de traditionele blauwe en roze tinten? En wat met een bureau om aan te studeren of een hoekje om te spelen? De vraag is dus eigenlijk hoe je nu precies die kinderkamer aanpakt en wat nu precies populair anno 2017.

Iedere ouder wil uiteraard dat zijn kind het goed stelt. Dat kan gaan van veiligheid voor de peuter, tot een slaapkamer op maat voor de puber (lees: geen prinsessen of dino’s. Tenzij ze nog steeds fan zijn uiteraard). Dat speelt niet alleen bij heel wat Belgische ouders, ook Houzz vroeg het zich af en onderzocht bij hun lezers wat nu precies populair is in een kinderkamer en wat dan weer not done was.

De natuurkamer

Een van de grootste verrassingen in het onderzoek was dat superhelden in de kinderkamer al volledig uit de mode zijn. Superman, Spiderman of Batman kunnen het dus vergeten. 30% van de ondervraagden haalden namelijk een natuurthema aan. Dat kan gaan van een boomhut in de slaapkamer, tot een boekenkast in boomvorm of een bed die haast weggeplukt lijkt uit een bos. Na de natuurthema’s volgen dierenkamers, sport, prinsessen en wiskundige patronen. Superhelden sluiten de rij.

Mocht je je afvragen of er überhaupt nog iemand in een thema werkt voor een kinderkamer… Wel, maar liefst 69% van de ondervraagden wisten te zeggen dat dat bij hen thuis het geval was.

De speelkamer

Houzz polste de ouders ook naar de grootste uitdagingen in het dagelijks reilen en zeilen met betrekking tot kinderkamers. Maar liefst drie op vier ouders haalde aan dat het ontzettend moeilijk is om alles netjes en ordelijk te houden in een kinderkamer. Maar daar mag je uiteraard niet van staan kijken, want een kind speelt nu eenmaal graag. Vandaar dat de kinderkamer, annex speelkamer erg populair is en zeker het bekijken waard.

Zo is voor de kleinste spruit een hoekje met een tekentafel en speelgoed gebruikelijk, is de iets oudere dochter eerder fan van rusten met de kat in haar eigen tipi, of gaat de verbeelding van je zoon geprikkeld worden door van zijn bed een kampeerterrein te maken.

De blauwe kamer

Uiteraard mag kleur niet ontbreken in een kinderkamer. 6 op de 10 ondervraagden gaf aan dat dit best een dominante, heldere kleur mocht zijn. Blauw kwam hierbij -met al dan niet sterretjes en lichtgevende decoratie- als winnaar uit de bus. Op de overige podiumplaatsen -met een ruime achterstand wel- volgden verrassend genoeg wit en grijs, net twee lichte tinten. Groen en roze vervolledigen de top 5.

De budgetvriendelijke kamer

De kosten van een kinderkamer lopen al snel hoog op. Een volledige kamer, met bed, bureau, kasten, decoratie en een eventueel ingerichte speelhoek kosten al snel een aardige duit. Zo betaalt één-derde van de ondervraagden gemakkelijk 3000 euro en meer voor een kinderkamer. Budgetvriendelijk inrichten wordt dus steeds belangrijker. Zo kan je bijvoorbeeld ervoor kiezen om kinderkamers op te delen, wanneer je volgende spruit mee in de kamer gaat wonen.

De opbergkamer

Naast het decoratieve luik van de kinderkamer (lees: het moet er qua interieur piekfijn uitzien), denken vele ouders ook aan functionele aspect. Net zoals volwassenen is het belangrijk dat ook kinderen voldoende opbergruimte in hun kamer hebben. En dat kan op verschillende manieren. Zo kan je werken met een hoogslaper met opbergruimte onder het bed, kiezen voor een bed dat tevens een bergkist is of kiezen voor een bed ingebouwd in de kast om op die manier meer ruimte te creëren.

Voor welk idee ga jij?

Bron & foto’s: Houzz

Share.

Leave A Reply