De keukentrends van 2017 die ook in jouw keuken passen

Share.

Een uitzonderlijke keuken waar je voldoende ruimte wil om de allerlekkerste maaltijden klaar te maken. Het is de droom van vele huiseigenaars. Maar wat maakt van een keuken nu een exclusieve parel? Wel, dat ligt eigenlijk voor iedereen anders. Waar de ene het eerder strak en modern wil -haast een kopietje van één of ander woonmagazine- zijn er anderen die voor de gezellige keuken kiezen, waar je alle keukenhulpjes bij de hand hebt.

Helaas heb je met keukens het nadeel dat je niet even kan wisselen van stijl. Wie een keuken installeert, kiest en koopt vaak alles binnen een bepaalde stijl. Alles volledig anders doen na enkele jaren is vrij prijzig en wellicht niet ideaal voor je portefeuille. Maar ben je er niet uit voor welke stijl je nu precies moet kiezen? Wel, dan lijsten we 4 trends voor je op die anno 2017 erg populair zijn in de gemiddelde keuze. Strak, stijlvol, tijdloos en wie weet binnenkort in jouw woning!

#1 Zwart-wit

Beginnen doen we met een absolute klassieker. Ja, je kan kiezen voor de meest diverse (pastel)kleuren voor je interieur en bijgevolg ook je keuken, of je kiest voor een tijdloos design met de tinten wit en zwart. Betekent dat dan dat je voor altijd in een schaakbord moet koken. Neen hoor, zwart en wit combineren kan op ontelbaar veel verschillende mogelijkheden dat geen enkele keuken er hetzelfde uit hoeft te zien.

Met twee tinten, daar kan je toch weinig mee spelen? Alles hangt ervan af om er creatief mee om te gaan. Zo kan je kiezen om een van de twee een dominante rol te geven en daarrond te bouwen. Een zwart keukeneiland met witte keukenkasten bijvoorbeeld. Op een wit aanrecht met zwarte stoelen aan. Kortom, het is spelen met subtiele -of minder subtiele- contrasten in de keuken. En oh ja, dit in combinatie met metalen of zilveren accenten zoals de kranen of dampkamp is goud waard!

#2 Afgelijnd

Heel wat keukens anno 2017 kiezen resoluut voor een afgelijnd design. Concreet betekent dit dat bijvoorbeeld een rechthoekig keukeneiland zonder veel franjes naar voren wordt geschoven als populaire keuze. En hoe simpeler het design, hoe beter. Vooral wanneer je wil koken moet de omgeving waarin je het doet elegant, doch vooral functioneel blijven. Gaat dat hoekige model voor jou toch een brug te ver? Dan kan je er altijd voor kiezen om deze strakke keuken te combineren met een totale stijlbreuk qua eettafel. In het voorbeeld hieronder kozen ze voor een ronde tafel met afgeronde, oranje stoelen.

Foto: Alan Mascord Design Associates Inc

#3 Koper lukt altijd

Al jaren is roestvrij staal een onbetwistbare basispion bij het ontwerpen van designkeukens. En hoewel dat nog steeds geen verkeerde keuze is, lijken de kansen voor staal te keren. Zo wordt koper steeds vaker naar voren geschoven als nieuwste must-have in de keuken. Maar zoals altijd geldt de spreuk dat overdaad schaadt. Wanneer je dus kiest voor koper -en we kunnen het enkel toejuichen- is het belangrijk om slechts één item te highlighten. Je lampen, je kranen of een in het oog springend keukenhulpje zijn al een eerste stap om jouw keuken te onderscheiden van de rest.

Foto: Katie Martinez Design

#4 Overweeg een patroon op je vloer

De vierde en laatste trend is een beetje een buitenbeentje binnen het artikel, maar toch eentje die in 2017 erg populair bleek te zijn. En uiteraard is het een belangrijke, want het toont aan dat trends enerzijds tijdelijk zijn, maar sowieso ook uiteenlopend en veranderlijk ten opzichte van de voorgaande jaren. In tegenstelling tot strakke, witte tegels of een degelijke parketvloer, is er nu ook de patroonvloer!

Geïnteresseerd? Dan zijn er twee dingen om op te letten:

  • Enerzijds is er de grootte van het patroon. Wie op zoek gaat naar een fijn patroon die aan de andere kant de keuken ook vergroot, kan uiteraard kiezen voor een groot patroon. Aan de andere kant zal een kleiner, of drukker patroon ervoor zorgen dat je keuken er veel kleiner uitziet.
  • Anderzijds is er de ruimte van het patroon. Voor je een ontwerp kiest voor je vloer, kijk je best even naar de hoeken in je keuken. Zit je met heel wat hoekjes en kantjes, dan is het mogelijk dat je net iets te vaak bepaalde patronen moet uitsnijden. En dat kan net voor het effect zorgen waar je niet naar op zoek ging. Overweeg dus zelf ook maar of je er hard aan tilt of niet. 🙂

 

Foto: Saikley Architects

We willen dus allemaal dat onze keuken er niet alleen strak en elegant uitziet, maar dat ze ook tijdloos en functioneel is. De vier bovenstaande trends kunnen je alvast op weg helpen en zijn zeker de moeite waard om in te investeren. Want nogmaals, je wisselt niet om de twee jaar van keuken. 😉

Maar voor welke trend zou jij gaan? Laat het achter in de reacties hieronder!

Bron: Freshome
Hoofdfoto: Michael Morris – Residential Project Advisory

Share.