Onherkenbare transformatie van een piepklein appartement

Share.

Je hebt renovaties… en je hebt totale transformaties! Wie voor de verbouwingen in het appartement van Julia en Kurt is geweest, zal zijn of haar ogen niet geloven. Het koppel, afkomstig uit Nieuw-Zeeland en Australië, zocht en vond een appartementje in het peperdure Londen. Wat ze ermee deden was indrukwekkend.

Binnenkomen in de slaapkamer

Piepklein was de studio, toen Kurt en Julia het negen jaar geleden kochten. Van natuurlijk daglicht was haast geen sprake, van voldoende ruimte voor het koppel met een kinderwens -ondertussen uitgekomen- nog minder. De voormalige structuur van de studio was een klein woonoppervlakte met een trapje richting een enorm dakterras. Hoe ze dat oplosten, kom je hieronder tegen, al is het bij het binnenkomen wel opmerkelijk dat je meteen de slaapkamer en badkamer kan bezoeken. De overtollige ruimte werd perfect ingevuld door een bureau.

Foto: Marek Chilicki/Gold Lens Photography

Gezellige slaapkamer

Door de herschikking van het appartement -voordien was het om te slapen geen pretje- zag het koppel meer mogelijkheden. Eerst en vooral een volwaardige slaapkamer. Deze werd voorzien van leuke details en lichte kleuren om het enigszins beperkte inkomende daglicht te versterken.

Foto: Marek Chilicki/Gold Lens Photography

Moderne badkamer

Net zoals met de slaapkamer, vind je ook de badkamer op het gelijkvloers. En ook hier werd nuttig gebruik gemaakt van de indrukwekkende verbouwing. De badkamer waar je aanvankelijk nauwelijks kon draaien of keren, werd volledig gemoderniseerd en -uiteraard- vergroot tot een volwaardige badkamer.

Foto: Marek Chilicki/Gold Lens Photography & Julia Maile

Hop naar boven!

En laat dat nu het paradepaardje geworden zijn. Want voordien was er geen sprake van een tweede verdieping. Het koppel beschikte over een gigantisch terras dat bereikt kon worden met een trapje en een dakraam. Onnodig, zoveel terrasruimte. Dus met behulp van een architect en een aannemer maakten ze van een groot buitenterras een geweldige woonruimte, waardoor de woonoppervlakte steeg naar 59 vierkante meter, met elk plekje perfect benut.

Foto: Marek Chilicki/Gold Lens Photography & Julia Maile

Licht in de keuken

Door de benedenverdieping uit te breiden met twee slaapkamers en een ruime badkamer, mis je uiteraard nog een woonkamer en een keuken. En daar heb je dus een geniale verbouwing voor, want wie de trap oploopt, komt in een enorme ruimte terecht die zowel de woonkamer als de keuken herbergt. Het is hallucinant als je op de foto hieronder kijkt hoe ze amper konden bewegen in de keuken en de bewegingsvrijheid enorm is. En oh ja, licht is er nu in overvloed!

Uitzicht in de woonkamer

De vorige woonkamer -zie foto hieronder- bevatte donker hout en weinig daglicht, waardoor de reeds kleine woning nog enger leek. Gevolg: het schuine oorspronkelijke dak dat leidde naar het terras werd half uitgebroken en vervangen door een glazen dak, dat een fenomenaal zicht biedt op half Londen en een hoeveelheid daglicht binnenlaat van onschatbare waarde.

Foto: Marek Chilicki/Gold Lens Photography & Julia Maile

Terrasje doen

Hun grootste trots is uiteraard het terras. Het moest inboeten in oppervlakte, maar ze kregen er uiteraard extra woonruimte voor. Het was uiteindelijk voldoende voor het gezinnetje, dat nog steeds kan genieten van veel licht en ruimte op hun terras. En -in vergelijking met de staat van het vorige terras- zijn ze er heel wat stappen op vooruit gegaan. Heel wat vrienden komen langs, niet alleen voor een gezellige barbecue, maar vooral voor een drankje op een terras met een onwaarschijnlijk uitzicht!

Foto: Marek Chilicki/Gold Lens Photography & Julia Maile

Wat vind jij van dit geweldige appartement? Iets voor jou?
Laat het achter in de reacties!

Bron: apartmenttherapy.com

Share.