Dit huis is gebouwd met de vleugels van een vliegtuig!

Share.

Huizen zijn er in alle maten, vormen en materialen, maar wat dacht je van een villa die gemaakt is van delen van een vliegtuig? Het was het lumineuze idee van architect David Hertz, die met zijn inventieve woning hoge toppen scheert. We bevinden ons in Malibu, aan de westkust van de Verenigde Staten en één van de pareltjes in de omgeving. Kijk binnen in deze uitzonderlijke villa, fasten your seatbelt!

Een erg uitzonderlijk verzoek

Het was David Hertz’ klant die met een opmerkelijk verzoek kwam. De vrouw wilde een huis met curven, waar zo weinig mogelijk scherpe hoekjes en kantjes te vinden waren. Bij de architect ging vervolgens een lichtje branden en toen de plannen uitgetekend waren, werd al snel duidelijk dat een volledige vliegtuigvleugel kon dienen als dak én als pronkstuk voor de woning. Na lang opzoekwerk kwam David bij de vleugel van een Boeing 747 uit, goed voor meer dan 2.500 vierkante meter oppervlakte. Ondanks het hele gebouw, dak incluis, extreem licht is, is er gebruik gemaakt van dergelijke materialen die zorgen voor een ongekende stevigheid. Een windhoos zal deze woning dus niet zomaar wegblijven.

Lees verder onder de foto’s

Vleugels uitslaan

Het bleef niet bij vleugels alleen. Nadat Hertz en zijn team verscheidene vliegtuigen bezochten en na research ontdekten dat het niet verboden was om een vliegtuigvleugel te gebruiken als dak, groeide het idee om van een geheel vliegtuig een woning te maken. Uiteraard niet te vinden in de supermarkt, maar de architect wist een ongebruikte Boeing 747 (ooit een marktwaarde van 25 miljoen euro) op te kopen voor 25.000 euro. Het vliegtuig werd gestript en door helikopters getransporteerd aan 7.000 euro per uur. Opgeteld nog steeds een peulschil voor de opmerkelijk woning, dus de vrouw stapte mee in het verhaal van het vliegtuig.

Stel je voor dat dat je buren waren. Nu ja, enigszins onmogelijk want het project bevindt zich op een boogscheut van de Stille Oceaan, bergen, valleien op landschap dat niet minder dan 222,500 vierkante meter groot is, oftewel 22,5 hectare. Vanuit elk plekje in huis -en bijvoorbeeld op de vleugels zelf- geniet je van je een onwaarschijnlijk uitzicht.

Vliegtuigeten

En betekent een vliegtuighuis dan ook dat je eten krijgt voorgeschoteld zoals in een Boeing 747? Neen, uiteraard maak je je potje zelf, maar de mogelijkheden in deze prachtige keuken zijn -net zoals het uitzicht overigens- eindeloos. Smakelijk!

Zicht vanuit de badkamer en slaapkamer

Het begint een beetje als een verkoopspraatje te lijken, maar ook hier is het uitzicht onwaarschijnlijk. Vanuit zowel de badkamer als een van de zovele slaapkamers kan je kilometers ver zien. En mocht je denken dat enkel het dak delen van het vliegtuig bevat, dan heb je het mis! Zo zijn grote ramen en delen van de cockpit geïntegreerd in de woning, en dus ook in de bad- en slaapkamer.

Genieten op het terras

De woning bevat naast de vleugels van de Boeing 747 dus ook grote delen van de cockpit en in de tuin vind je vliegtuigmotoren die perfect verwerkt zijn als vuurkorf. Daarnaast worden daken in de bijgebouwen ondersteund door de rompen van het vliegtuig en wordt er zelfs van de laadruimte delen gebruikt om te dienen als dak van de boerderij. Kortom, met de reeds vermelde 22,5 hectare grondoppervlakte ben je wel even zoet en is er ruimte te over om er iets leuk mee te doen. Gewoon een vliegtuig kopen dus! 😉

Wij zijn alvast fan van deze hoogvlieger. Maar zou jij hetzelfde gedaan hebben? 
Laat het weten in de reacties hieronder.

Bron en foto’s: David Hertz Architects

Share.