Hout en beton: de gouden combinatie in je interieur

Share.

De betonlook is helemaal terug! De voorbije jaren kozen bouwers en verbouwers steeds vaker voor de industriële look, waardoor een betonnen vloer of palen niet meer weg te denken zijn. Het enige minpuntje dat velen hierin zien, is dat beton nu toch wel behoorlijk koud aanvoelt. De oplossing? Je betonnen interieur laten samensmelten met hout.

Die combinatie is goud waard! Wij zochten en vonden 4 interieurs die dat bewijzen!

#1 Bombastisch

Het eerste appartement is alvast een voltreffer. Niet alleen is het met zijn 420 vierkante meter veel ruimer dan een gemiddeld huis. Ook het interieur is om duimen en vingers van af te likken. Beginnen doen we met een prachtige houtplaat die over een betonnen aanrecht in de keuken staat, ideaal om je glaasje wijn te nuttigen bij thuiskomst. En hoewel het allemaal heel bombastisch oogt, zit de combinatie in subtiele dingetjes: van een houten bankje, tot een zetel in betonlook en houten kastjes met een knipoog.

Om het patroon te doorbreken werd er in dit appartement in het Oekraïense Kiev gekozen voor kunst aan de muur, opvallende, knalgele stoelen en een helder wit met houten badkamer waar de gemiddelde Belg stikjaloers op zou zijn. Ja, ook wij.

#2 Huiselijk

In datzelfde Kiev vinden we -naast het bombastische appartement hierboven- toch de iets subtielere, zeg maar huiselijke variant van de hout/beton-combinatie. Misschien komt het door de aanwezigheid van planten, die aan de ene kant van woonkamer een volledige hoek inpalmt. De huiselijke charme wordt versterkt met tal van sfeerlichtjes die de houten vloer in de verf zetten.

In dit appartement vind je overigens betonnen muren terug, loodrecht op een houten vloer, die in de woonkamer voorzien is van een industrieel-gelijkend tapijt. Om de betonnen muur niet te veel te bedekken, werd er in de woonkamer gekozen voor een uitschuifbaar projectiescherm, in plaats van de gekende smart-tv’s aan de muur. Na het tv-kijken schuift het scherm weer naar boven.

Kortom, een huiselijk en warme stijl in een toch wel betonnen appartement. Wij zijn fan!

#3 Lichtbundel

In tegenstelling tot zijn collega’s in dit artikel, is het derde appartement met zijn 87 vierkante meter een pak kleiner. Gelegen in -je kan het al raden- Kiev zien we een iets compactere benadering van hout en beton. Waar in het eerste appartement de houten vloer overal is doorgetrokken, is dat in dit appartement niet het geval. Een houten patroonvloer siert de keuken en woonkamer, waar de betonnen vloer harmonieus speelt met houten kastjes. Een iets meer industriële keuken zorgt hier voor een opmerkelijke lamp boven de keukentafel, al spelen ze hier vooral de kaart van het natuurlijk daglicht.

#4 Mannenlook

Sommigen zeggen dat het ruwe van beton, of het grauwe van hout waarbij we soms denken aan de typische houthakkershemdjes, vooral voor mannen is. Nu, toegegeven, dit appartement in Moskou leunt daar toch wel ontzettend dicht bij aan. Geen zacht, warm parket, maar eerder robuust hout, alsof ze net de bomen zelf gezaagd hebben. Dat in combinatie met een industriële verlichting, open haard en interieur, kunnen we nog maar één ding denken: waar moeten wij tekenen?!

Kortom, hout en beton zijn twee looks die perfect hand in hand gaan. Maar zou jij kiezen voor deze combinatie? Laat het ons weten in de reacties!

Bron: Home Designing

Share.