Hallo televisie! In deze 9 kamers staat de tv centraal

Share.

In menig huishouden is de televisie haast ondenkbaar geworden. Sterker nog, in heel wat woonkamers is het hele interieur gebouwd rond de televisie. En meer dan terecht, want onze beste vriend doet ons lachen, ontroeren en genieten. Vandaar, 9 schitterende woonkamers in een ode aan de televisie!

#1 De eerste is alvast een pareltje van formaat. Een zetel die uitnodigt om neer te ploffen en een warme woonkamer met hevoge kleuren, zowel aan de muren als het tapijt. De architecten van Wheeler Kearns Architects voorzagen daarnaast een houten wand waar onderaan een heerlijke kachel is ingebouwd. En daarboven, eveneens ingebouwd: de televisie!

Foto: Steve Hall Nick Merrick Photographers

#2 Van een superwarme omgeving naar de toch iets strakkere woonkamer, ontworpen door Jensen Architects. Strak betekent niet meteen ongezellig, want met uitnodigende zetels, schommelstoelen en een bankje aan de open haard worden wij hier graag uitgenodigd. De televisie hangt in dit geval omhoog en is omkaderd in dezelfde kleur als de muur, alsof ze het heilige medium naar voren wilden brengen.

Foto: Joe Fletcher

#3 Op naar Shah Alam, Maleisië, waar deze indrukwekkende villa aan een meer het decor is voor de volgende woonkamer. The Roof Studio koos hier voor een een ruime hoeveelheid hout voor zowel de muur als het tv-meubel. Het doel was om eenheid te scheppen tijdens het kijken naar de televisie, die overigens netjes in het houten interieur past.

Foto: The Roof Studio

#4 We blijven fan van hout, want ook woonkamer nummer 4 schuwt het materiaal niet. De vloer, de kasten, het tv-meubel en (de weg naar) de keuken. Niets is aan het toeval overgelaten. Om de televisie in de verf te zetten, werd er gekozen voor een zigzag aan de muur met ledstrips erachter. Simpel, en toch zo stijlvol! 

Foto: Metamorph Design

#5 Voor Yael Perry was de opdracht simpel. Hij ontwierp de A|A Duplex, een appartement in Israël, met een tijdloos design, monochrome kleuren en subtiele rode toetsen. Voorts werd er gewerkt met witte muren, waardoor zo’n zwart gevaarte van een televisie prachtig contrasteert. Missie geslaagd, Yael.

Foto: Itay Benit

6# In het Amerikaanse Arizona vinden we Levin Residence terug, een fenomenaal meesterwerk van Ibarra Rosano Design Architects. Met de woestijn vlakbij de deur, was het exterieur minstens even belangrijk als het interieur. Maar toch kijken we even binnen, want ook het interieur is -net als een woestijn- hartverwarmend. Een gezellige woonkamer met dito open haard en daarboven een gigantische televisie. Voetjes omhoog, hier ben je thuis!

Foto: Bill Timmerman

7# Dit is een absolute must-have voor wie een ietwat kleinere woning of appartement heeft. In dit geval bevinden we ons in West Londen, waar ze gezien de woonprijzen uit elke vierkante meter het maximum halen. Gevolg: je televisie, die enigszins centraal staat in de ruimte, is ook deel van je kast. Heerlijk!

Foto: Petr Krejci

8# Fiona Lynch ging voor een iets subtielere aanpak dan haar voorgangers. Ondanks de tv centraal moet staan, is het hier haast verborgen. De televisie vind je te midden de kast, in een omgeving vol hout, beton en steen. Het zoeken naar de televisie is deel van het avontuur in deze industriële woning.

Foto: Sharyn Cairns

9# Tot slot sluiten we af in Tel Aviv, waar het appartement van Roy David Studio een streling voor het oog is. Niet alleen omwille van de geweldige stijl, je voelt je er meteen thuis en met een aandachttrekkende zwarte muur springt de televisie in het oog. Schoenen uit, voetjes op de bank en televisie… AAN!

Foto: Yoav Gurin

Welke woonkamer is jouw favoriet?

Bron: Design-Milk

Share.

Leave A Reply