Wonen in een ‘tent’ was nog nooit zo cool!

Share.

Kamperen in het bos, hebben we dat allemaal wel niet gedaan? Maar heb je ooit al eens overnacht in een gigantische woning in de vorm van een tent? Het was de inspiratie voor architect Chris Tate, die een grote fan is van kamperen, maar toch nood heeft aan de nodige sanitaire voorzieningen. Gevolg: Tate bracht architectuur en natuur dichter samen in de zogenaamde ‘Tent House’, een knappe woning in de vorm van een tent! Klim dus maar naar de nok en kijk binnen!

Wonen in een tent

Het heeft ergens wel wat te maken met ‘glamping‘, het zogenaamde luxueus kamperen in de natuur. Ook architect Chris Tate vond er zijn mosterd. De Nieuw-Zeelander ontwierp het huis als experiment. Hij wilde zichzelf uitdagen om het ideale buitenverblijf -of bij uitbreiding vakantiewoning- te ontwerpen. Hij hield er rekening mee dat deze een moest worden met de natuur en dat de voeling met kamperen niet al te fel verloren mocht gaan. Gevolg: een ideaal verblijf voor tijdens het weekend dat zelfs een nominatie te pakken had op het World Architecture Festival in Berlijn (2017)!

En als er iets is waar we aan denken tijdens het kamperen, dan moet het wel ‘s avonds liedjes zingen bij het kampvuur zijn. Oké, je hoeft niet meteen hout gaan rapen in het bos en je vaardigheden van bij de jeugdbeweging aan te sporen, maar je kan het met een kacheltje op je terras wel ontzettend gezellig maken. Denk maar aan een boswandeling, waar je in de verte een huisje met licht ziet. Dat wilde Chris Tate ook, en met succes.

Architectuur in een tentenhuis

Ondanks het de vorm van een tent heeft en Chris Tate de woning zelf niet permanent bewoont -als hij er niet verblijft, wordt het verhuurd als vakantieverblijf of locatie voor fotoshoots- is het er vanbinnen toch niet zo klein als gedacht. De 70 vierkante meter woonoppervlakte is inderdaad aan de iets compactere kant, maar het is erg leefbaar en elke centimeter werd nuttig benut. Zo is er in de nok -in de mezzanine- een slaapkamer geïnstalleerd.

Wonen in het bos

Voorts is er nog een badkamer, een volledig uitgeruste keuken en een woonkamer die allemaal deel uitmaken van de open ruimte in de ‘tent’. Vanuit de woonkamer heb je zicht op de natuur, waardoor je het gevoel hebt dat je echt in een bos zit. Leg je voetjes dus op de zetel en geniet!

Slapen in de natuur

Genieten kan ook vanuit de ‘slaapkamer’. Met een krommende trap kom je terecht in de nok van de tent. Omdat die plek anders verloren zou gaan, besloot Chris Tate om er een mezzanine te installeren en daar de slaapkamer onder te brengen. Zo werd alle ruimte optimaal benut en geniet je ook vanuit je bed van de natuur.

Kamperen 2.0 zou je kunnen stellen, maar is het iets voor jou? Laat het achter in de reacties!

Bron: christate.co.nz
Foto: Simon Devitt & Jono Parker

Share.