Dit huis is zowel woning als autoshowroom!

Share.

In de stad Austin in Texas, Verenigde Staten staat er sinds kort een speciaal huis. Een huis dat het beste van twee werelden combineert: gezellig wonen, en de mogelijkheid bieden om een speciale autocollectie te showen aan de bewoners zelf, hun vrienden en familie.

Wat meteen opvalt, is de grote uitstulping van de woning. Deze uitstulping werd mogelijk gemaakt door grote stalen balken en biedt de ruimte voor een afgedekte carport.

Het huis, dat toepasselijk “Autohaus” werd gedoopt, werd ontworpen voor een groot autoliefhebber en –verzamelaar. En dat is er natuurlijk aan te zien. De garage neemt het grootste deel van de ruimte op de benedenverdieping in. Er is een autolift en een mechanische ruimte om aan de auto’s te sleutelen, meer dan voldoende licht en garagepoorten aan elk uiteinde.

De garage wordt verbonden met de bovenverdieping door een in het licht badende trap met houten treden en een minimalistische zwarte leuning. Bovenaan de trap is er een groot, zwart omkaderde glazen wand die een zicht op de auto’s onderaan biedt.

De bovenverdieping lijkt te drijven boven de garage en dient als leefruimte. Een grote open ruimte omvat de woonkamer en keuken. Een houten accentmuur en houten vloer brengen warmte in het overheersende witte interieur. Op maat gemaakte stalen en glazen schuiframen verbinden deze leefruimte met een groot dakterras voor een echte binnen-buiten leefervaring.

Naast de keuken leidt een smalle gang naar een bureau, omringd door hout. Verder in de gang vinden we de badkamer, waar grijze tegels werden gepaard met witte textuurtegels voor een tijdloze aanblik. Een dakraam boven de douche zorgt voor de natuurlijke lichtinval.

Slapen doen de bewoners al zwevend. De slaapkamer bevindt zich op het uiteinde van de uitstulping vooraan de woning. Grote wandramen bieden een leuk uitzicht op de bomen en straat onderaan de woonst.

Hebben jullie zelf een originele manier om jullie auto’s te parkeren (of eventueen tentoon te stellen) in jullie woonst? Laat het ons gerust weten in de reacties!

Auteur: PJG
Bron en foto’s: Contemporist

Share.