De perfecte integratie van comfort en industriële stijl

Share.

Deze metropolitane loft in Moskou is een amalgaam van moderne stijlen door ONI Architects. De loft heeft de vibe van een industriële stijl, die past in het karakter van het industrieel sterk ontwikkelde Moskou. Bedrading en ventilatie werden met dit in het achterhoofd opengelegd. Betonnen muren en metalen meubilair zetten het thema verder, maar hier vinden we ook een meer comfortabele dimensie aan de stijl. Het meubilair is tijdloos, en geeft ook een warme en gezellige sfeer af. De vloer is van natuurlijk hout, verzacht met een dik tapijt in de woonkamer. De verlichting is sculptureel maar tintelend. Het resultaat is een ruwe ruimte, maar wel eentje waar je je welkom in voelt.

Een voorbeeld van die uitnodigende sfeer? De warme kleuren in de lounge. Dit staat haaks op het traditionele loftgevoel, dat vaak koel is. Leisteengrijze muren zorgen voor duisternis en diepte achter het bleek gekleurde meubilair. Gecombineerd met het prominent aanwezige natuurlijk licht dankzij de grote ramen geeft dit interieur deze unieke vibe af. Nog enkele voorbeelden: De moderne sofa omarmt de lounge en scheidt de woonkamer af van de eetkamer erachter. Een houten module contrasteert de omringende grijze muren. De gekleurde kussens op de sofa passen perfect bij de houten tonen in het interieur. Een metalen relaxzetel matcht met het lage metalen koffietafeltje.

In de woonkamer zien we de televisie rusten op een symmetrische installatie met nog meer rekjes, gemonteerd op een metalen frame. Boven de handige installatie lopen er blootgestelde leidingen over de hele breedte van de kamer. Minder industriële stijlen zouden hier eerder kiezen voor decoratieve bedekking. Op de rekjes vinden we kamerplanten die zich over de verschillende niveaus naar beneden storten zoals een kleine waterval. Dit natuurlijk zicht zorgt voor een delicate toets in de harde industriële ruimte.

In de eetkamer fungeren twee hanglampen als een brandpunt. Ze zien er zeer tijdloos uit, maar roepen toch het gevoel van kaarslicht op. Perfect voor een gezellig diner met vrienden. Ook het groot kunstwerk achter de eetkamer trekt de aandacht. Gaan we verder naar de keuken, dan vinden we daar opnieuw planten terug boven de dampkap. Deze dampkap wordt rondomrond verlicht met een led-strip die ook de ontbijttoog en wijnglazen verlicht. De keuken zelf is wit en minimalistisch, op een enkele houten lade na.

De inkomhal ziet er luxueus uit dankzij de marmeren vloertegels. Opnieuw zien we hier open bedrading van het plafond naar het elektriciteitspaneel om het contrast te bewerkstelligen. Een gekleurde poef, een koffietafeltje en een enorme spiegel maken deze ruimte af.

Ook aanwezig: een gesofisticeerd bureau volledig omringd door houten paneelmuren. Ook hier werd voor led-strips gekozen om de witte boekenkast te verlichten. Ook de hangplanten vinden we hier terug, waardoor het geheel een oud-Griekse stijl krijgt: de ideale plaats voor werk en studie dat gebeurt aan het kristalhelderen bureau dat alle licht binnenlaat. Let zeker ook op de gezellige, kaderloze open haard onder de boekenkast, de muursnijwerken, het hoge raam, de unieke tafellampen, de stijlvolle bureaustoel en het beeldhouwwerk. Wanneer het werk gedaan is, kan er een drankje genuttigd worden aan het gezellige bijzettafeltje.

De slaapkamer is impressionant te noemen. De betonnen accentmuren werken perfect samen met de houten paneelmuren en zorgen voor een heerlijk harmonieus geheel. De cirkelvormige hanglampen decoreren de voorgrond van het houten gedeelte en geven warmte aan de ruimte, het beton voorziet de strakheid. Het hoofdeinde is in dezelfde kleur als we al eerder zagen in de loft, en draagt net als de hangplanten bij aan de continuïteit.

Via een glazen deur komen we tot slot in de badkamer met dubbele wastafel en marmeren vloer. De unieke kranen zijn gecamoufleerd in het zwarte rek onder de badkamerspiegel. De talloze reflecties doen de badkamer er veel ruimer uitzien, een derde lavabo zorgt voor een vleugje kunst. Het toilet en zelfs het houdertje voor het wc-papier werden in de muur geïntegreerd om het geheel luchtig en gestroomlijnd te houden.

Een waar pareltje dus, zoals de rest van het appartement. Wat vinden jullie ervan?

Auteur: PJG

Bron: Home Designing

Foto’s: Oni Architects

Share.