5 redenen waarom je keuken een upgrade nodig heeft

Share.

Keukens die je hele leven lang meegaan, dat fabeltje hoef je jezelf echt niet meer wijs te maken. De keuken is namelijk een van de ruimtes waar je het vaakst vertoeft, dus kan je maar best aanvaarden dat het na verloop van tijd de nodige zorg, aandacht en vervanging vraagt. Geen idee of jouw keuken toe is aan een frisse opknapbeurt? Ontdek de 5 redenen waaraan je kan zien of jouw keuken klaar is voor een grondige make-over!

1. Verouderde toestellen

Misschien waren ze er al toen je de woning kocht, of heb je ze zelf een tiental jaren geleden laten plaatsen na het aanschaffen van je droomstekje. Hoe dan ook, na een decennium trouwe dienst zijn bepaalde toestellen misschien aan vervanging toe. Denk maar aan een vaatwasmachine, die in een gemiddeld gezin bijna dagelijks het beste van zichzelf geeft. Een nieuw huishoudtoestel ziet er niet alleen knap en degelijk uit, maar is ook veel efficiënter. Kortom; je toestellen vernieuwen zorgt op termijn ook voor een betere energierekening.

2. Schade

Niemand verwacht dat je keuken er na verloop van tijd nog piekfijn uitziet. Vermits het dagelijks een van de meest gebruikte ruimtes in huis is, kan het uiteraard mogelijk zijn dat dat bij sommigen in een niet al te beste staat is. Is je keukenwerkblad aan vervanging toe, of liggen hier en daar wat tegels los, dan vallen de verbouwing al bij al mee. Maar in ergere gevallen heeft je keuken geleden onder vochtschade. Door het koken ontwikkel je namelijk heel wat vocht dat -indien een slechte ventilatie- toch wel voor wat probleempjes kan zorgen. Er snel bij zijn en de schade herstellen is dus de boodschap. 😉

3. Niet genoeg plek op je aanrecht

Beeld je je eigen keuken in: zie jij een keukenwerkblad met drie koffietoestellen, een broodrooster, een waterkoker en nog andere toestellen? Dan heb je echt een upgrade nodig. Waarom precies? Wel, om te kunnen koken en om het overzicht te bewaren is het best om je keukenwerkblad vrij te kunnen houden. Meer werkruimte voorzien betekent niet dat je meteen muren moet uitbreken. Als je keukenruimte het toelaat, kan je een keukeneiland installeren. Zo niet, probeer met grotere werkbladen en diepere schuiven de ruimte op je keukenwerkblad terug te winnen.

 

4. Je vindt niets terug

Oké, het is misschien niet zo erg als de foto hieronder, maar heb je af en toe het gevoel dat je helemaal niets terugvindt? Dan is het tijd om je keuken aan te pakken, want als je meer tijd spendeert in het zoeken naar je kookpot dan tijdens het maken van je eten, dan loopt er iets mis. Organiseer je keuken door te in zee te gaan met een interieurarchitect, die van jouw keuken weer een kookparadijs maakt.

Foto: Flickr – Lynn Gardner (CC BY-NC-SA 2.0)

5. Je huis verkoopt maar niet

Sparen is vaak topprioriteit wanneer je op zoek wil gaan naar een nieuwe woning, maar een verouderde keuken is vaker een dealbreker dan je denkt. Probeer toch nog een deel van je spaargeld in je keuken te investeren. Potentiële nieuwe eigenaars zien dan je inspanning en vooral een nieuwe keuken, waardoor de vraagprijs de hoogte in kan worden gejaagd. Gevolg: de investering betaalt zich terug en is het helemaal waard.

Herken jij dit ook? Dan is het tijd om je keuken een tweede leven te geven!

Bron en foto’s: Zillow.com

Share.