‘t Is zover: je kan je eigen eiland kopen!

Share.

Stel je voor: je kan een huis kopen op een klein eiland waar je steeds kan genieten van de natuur, de rust, de zee, kortom; het perfecte leventje. Zo’n kans is al ontzettend uniek. Maar wat als je tijdens het kopen van die woning ook meteen het eiland waar het gelegen is, bemachtigt? Het kan echt! Deze 5 eilanden, inclusief woning, staan te koop!

#1 Holm Of Grimbister, Schotland

Het eerste eiland is meteen eentje dat echt betaalbaar is. Oké, het blijft uiteraard een flinke som geld, maar er zijn heel wat koppels en gezinnen die in België ook 300.000 euro neertellen voor een woning. In Holm Of Grimbister, gelegen ten noorden van Schotland, krijg je er een ietwat bescheidenere woning bij van 43 vierkante meter, maar wel een heel eiland dat je volledig naar eigen smaak kan inrichten. Tot enkele jaren geleden waren er nog 3 woonachtigen op het 40 hectare grote eiland, trippel jij er binnenkort rond?

#2 Es Grau, Spanje

Toch geen fan van Schotland en de illusie dat het er altijd bitter koud en nat is? Dan is Es Grau misschien wel wat voor jou. Met zijn 58 hectare is het het grootste eiland voor de oostkust van het Spaanse eiland Menorca. Met een bootje vaar je in mum van tijd ook richting het eiland in de Balearen, waar het dorpje Es Grau (verwarrend) jou alle mogelijkheden biedt om te leven en wonen op jouw privé-eiland. Voor een ‘kleine’ 3.200.000 euro is het eiland, met twee zandstranden en twee woningen van 100 m² en 135 m² woonoppervlakte helemaal van jou!

#3 Isca, Italië

Nog aan de Mediterraanse zee bevindt zich het eilandje Isca, gelegen aan de Amalfitaanse kust in de omgeving van Pompei en Napels. Een stukje paradijs in zee, met boomgaarden en 3 hectare aan eiland waar je kan genieten van al het moois dat de natuur te bieden heeft. Het eiland heeft zoveel potentieel dat de hoge prijs van 17.000.000 euro op het Italiaanse eiland werd gekleefd. Oh ja, nog een kleinigheidje. Op het paradijselijke eiland bevindt zich ook een villa met 8 slaapkamers met zicht op al het moois dat Isca te bieden heeft!

#4 Het onbekende eiland, Schotland

Even boven Edinburgh, de hoofdstad van Schotland, bevindt zich een eilandje dat voorlopig nog geen naam heeft. (iemand tips?) Met zijn 2.500 vierkante meter ook niet het grootste eiland, ware het niet dat ontzettend veel architecten hunkeren om deze opdracht binnen te rijven. Het eiland wordt namelijk aanzien als het ideale hoofdkwartier van de slechterik uit James Bond. In 2016 rolde een Italiaanse architect al plannen uit voor het eiland, maar tot op heden is er niets van in huis gekomen. Goed voor jou dus, want dit eiland met een unieke villa met 10 slaapkamers kan zomaar van jou zijn. Het enige nadeel is dat het je een kleine 4 miljoen euro zou moeten kosten…

#5 Isle De Ronde

Heb jij ook al eens in de vakantiebrochures gebladerd en blijven hangen bij de parelwitte stranden van Jamaica, Hawaii en de Dominicaanse Republiek? Wel, even boven Grenada, een eiland boven Trinidad & Tobago in het Caraïbisch gebied kan je je eigen stukje privé-eiland, annex paradijs, annex vakantie-ik-wil-hier-nooit-meer-weg-land bemachtigen. Ontsnap aan de dagelijkse sleur en bouw zelf je huisje in de natuur of vlakbij de prachtige stranden. De traditionele gigantische schildpadden zullen jou een handje helpen. Wat moet dat kosten, zo’n leven in het Aards paradijs? Wel, een ronde som van 100.000.000 euro zou moeten volstaan volgens de aanbieders!

Voor welk eiland kies jij? Laat het achter in de reacties!

Bron en foto’s: Rightmove

Share.

Leave A Reply