10 zalige appartementen met een onwaarschijnlijk uitzicht

Share.

Wat is er mooier dan genieten vanuit je luie zetel van een prachtig uitzicht. Je kan je wanen in een luxeresort in één of andere badplaats of op citytrip in de hipste steden van de wereld… Of gewoon vanuit je eigen appartement! Deze 10 stadsappartementen tillen het woord skyline naar het allerhoogste niveau.

#1 Tel Aviv vanuit je bad

In een appartement gelegen op de twintigste verdieping van een gebouw in het zuiden van de Israëlische stad Tel Aviv trappen we ons lijstje af. Architectenbureau Paritzki & Liani Architects ontwierp een volledig glazen buitenkant voor het flatgebouw zodat de bewoners vanuit elke hoek kunnen genieten van het prachtige uitzicht. Zo hebben ze onder andere zicht op de haven… vanuit het bad! Het zou zo ontworpen zijn dat binnenkijken bijna niet mogelijk is om de privacy te garanderen.

#2 Het beste van New York

Miljoenenstad New York is wereldberoemd voor zijn gigantisch hoge gebouwen en woontorens, maar het uitzicht vanuit het penthouse van architect Rafael Viñoly moet zowat het allermooiste van de stad zijn. Op een hoogte van 425,5 meter kijkt hij vanop de 92e verdieping uit over de stad. Interieurdesigner Kelly Behun verklaarde achteraf dat dit het allermooiste woonproject uit haar carrière was. En oh ja, mocht je denken dat deze woontoren niet zo heel speciaal is… de bewoners delen onder andere een groot zwembad en een bioscoopzaal!

#3 Geniet van hout in Hong Kong

Want als er één ding is wat we kunnen vertellen over het appartement in de regio Tai Wai in Hong Kong (China) dan is het wel het opvallende gebruik van hout in dit appartement. Een houten woning was het antwoord van architectenbureau MNB Design Studio toen twee jonge artiesten bij hen aanklopten om van hun appartement van 70 vierkante meter iets leuk te maken. En zeg nu zelf, wakker worden in zo’n prachtig appartement met een geweldig uitzicht. Daar tekenen we voor. 😉

#4 Prestigieus wonen in Londen

Een appartementje in een gebouw met 31 verdiepingen hoog. Misschien loop je er niet geheel warm voor, maar de interieurdesigners van Black & Milk zagen in het appartement wel het potentieel om er wat leuks mee te doen. Ook de opdracht ‘creëer een subtiele toets van luxe’ werd vlekkeloos toegepast. En als je dan nog eens een uitzicht hebt over het financiële hart van Londen wordt het al helemaal prachtig. Woon jij binnenkort in de befaamde Canaletto Tower?

#5 Eten met een uitzicht

Daar waar bij de meeste mensen vanuit de woonkamer genieten van een prachtig uitzicht, kozen ze in het Sloveense Ljubljana voor een uitzicht vanuit de keuken, annex eetkamer. In het interieur van architectenbureau Arhitektura DOO sieren vooral industriële toetsen de woning in het gerenoveerde appartement in een oude toren uit 1960. Het uitzicht is een prachtige kerk en dito natuur.

#6 Veranda op het dak

‘s Avonds thuis komen en kunnen onthaasten of ontsnappen aan de werkelijkheid. Dat kan in dit Indiaas gebouw van 12 verdiepingen hoog waar Studio Course, een lokaal architectenbureau, de bovenste verdieping onder handen nam. Het interieur is alvast om duimen en vingers vanaf te likken met een combinatie tussen beton en hout, maar vooral de buitenkant is eentje om in te kaderen. Je kan beschikken over een veranda met een prachtig dakterras waar een buitenkeuken voor de lekkerste maaltijden zorgt. En nu je daar toch staat met een hamburger of cocktailtje in de hand, geniet van het zicht!

#7 Zicht op zee in Tel Aviv

Minimalistisch, strak, wit en egaal. Het zijn maar enkele van de woorden die je kan neerpennen als je deze woning uit Tel-Aviv aanschouwt. Het appartement, ontworpen door Pitsou Kedem Architects, wordt gesierd door eenvoud, in combinatie met grote ruimtes en grote glaspartijen, waar je vanuit elke kamer kan genieten van één van de mooiste panoramische zichten uit deze lijst.

#8 Het glazen zicht van New York

Wauw, wauw, wauw! Een woning in een glazen wolkenkrabber op honderd meter hoogte in het bruisende New York. Het is toch stiekem een droom van heel wat mensen onder ons. Zeker wanneer je de woning, ontworpen door architectenbureau FXFOWLE ziet. De buitenkant is al fenomenaal met een glazen gebouw op betonnen blok, maar ook in het interieur is het watertanden met onwaarschijnlijk veel natuurlijk daglicht door de grote hoeveelheid glasramen en het zalige uitzicht.

#9 Engelse stijl in Kiev

Gaan we richting Oekraïne, waar we in hoofdstad Kiev genieten van een groot appartement waar beton en hout in een Engelse stijl de woning sieren. Een schitterend haardvuur in het midden van het appartement siert het interieur van designer Olga Akulova. Maar genoeg over het interieur en de schitterende glaspartijen, want het appartement op de dertigste verdieping van Kiev biedt een uitzicht om jaloers op te zijn!

#10 Een uitzicht elke dag van het jaar!

Afsluiten doen we in winterweer, waar het Canadese designbureau EMarchitecture één van de woningen in Habitat 67, een project in Montreal, renoveerde. Architect Moshe Safdie en interieurdesigner Maria Rosa Di Ioia zorgden voor een sublieme woning voor hun klanten. De eyecatcher van een warme woning is het uitzicht op de koude Canadese natuur. (in de winter toch) Op terras van het appartement werd in 2014 een veranda voorzien waardoor de bewoners iedere dag van het jaar kunnen genieten van een maaltijd of gezelligheid met zicht op de prachtige stad Montreal.

Welke woning is jouw favoriet?

Bron en foto’s: Dezeen

Share.

Leave A Reply