8 ruimtes waar een open haard perfect in past

Share.

Aaaah, Kerstmis. Die heerlijke tijd van het jaar wanneer het koud is buiten en warm binnen. Kennen jullie een gezelligere warmte dan die van een open haard? Wij alvast niet. En een open haard, die hoeft echt niet enkel in de woonkamer te staan. Geloof je ons niet? Check dan deze voorbeelden maar eens!

Hebben we het al gezegd? Het is koud buiten in deze tijd van het jaar! Waarom dus al niet meteen je gasten opwarmen in de inkomhal?

De keuken is vaak het hart van een woning. We koken er onze favoriete maaltijden, eten er vaak, wassen er af en zijn er gezellig samen met de rest van het gezin. Maak de sfeer hier nog warmer met een open haard in de keuken!

Mensen op bezoek om te eten? Kans bestaat dat je ze dan in je eetkamer ontvangt en niet in je keuken. Ook daar is een beetje brandend hout dus meer dan op zijn plaats. Je wordt er gegarandeerd nog betere vrienden (en de ideale gastheer of -vrouw) van!

Tja, de woonkamer blijft natuurlijk dé place to be voor een open haard. Niks zo heerlijk als ontspannen tv kijken of een tijdschrift lezen met wat smeulend hout op de achtergrond, toch? Wat denk je van deze voorbeeldjes?

Slapen jullie graag met de verwarming aan? Wij alvast niet. Maar een haardvuur in de slaapkamer, dat is nog een ander paar mouwen. Wil jij ook graag wat extra gezelligheid creëren in de slaapkamer? Let dan toch maar op, misschien kom je wel nooit meer uit bed!

Open haarden voor gevorderden. Of anders gezegd: eentje voor de echte luxedieren onder jullie. Een haardvuur in de badkamer installeren, dat is nog een ander niveau van out-of-the-box denken. Maar de beloning is navenant: wijntje, muziekje, lekker in bad gaan met het hout knetterend naast je!

Eerder een type van achteroverleunen in een feauteuil om whiskey te drinken en een boek te lezen? Ook in het bureau past een open haard perfect. Je waant je wel meteen in een old school tv-serie als Mad Men of The Sopranos!

Tot slot natuurlijk nog een andere klassieker. Vergeet een vuurkorf of kampvuur, installeer gewoon een open haard buiten op je terras of patio. Perfect voor die avonden dat het nog nét niet koud genoeg is om binnen te blijven.

Waar zouden jullie een open haard willen? Laat het ons gerust weten in de comments!

Auteur: PJG
Bron: Zillow

Share.