Terugblik: dit waren de mooiste badkamers van 2017!

Share.

Het jaar 2017 zit erop en aan het einde van het jaar duiken er heel wat lijstjes op die terugblikken op 12 wonderbaarlijke maanden. Ook op interieurvlak -en vooral in de badkamer- is er heel wat om over na te praten. Zo heb je aan het begin van het jaar steevast interieurtrends die worden voorspeld voor het komende jaar, maar wat waren nu de mooiste badkamers van het voorbije jaargang? Wij brengen de 20 mooiste badkamers van 2017 in beeld!

Van 20 naar 16: marmer en terug in de tijd

De lijst openen we met een kindvriendelijke badkamer. Anno 2017 werd er gekeken naar hoe de kamer kon ingericht worden om zo gebruiksvriendelijk mogelijk te zijn voor de kleinsten onder ons. De badkamer linksboven met een marmeren blad en twee kranen moet het familiegevoel aanwakkeren. Daarnaast waren ook grote spiegels (#19, centraal boven), gouden kranen en een houten badkuip zoals in de vorige eeuw (#18, rechtsboven), de ladekast met hoge poten (#17, linksonder) en de witte badkamer met een glazen douche en marmeren tegels (#16, rechtsonder) goed voor een plekje in de top 20. 

Van 15 naar 11: van manege naar sublieme badkamer

Er zijn de voorbije maanden en jaren heel wat oude gebouwen omgebouwd tot pareltjes van woningen. De badkamer linksboven (#15) is niet anders. Daar bouwden ze in oude manege een prachtige badkamer! Ook de badkamer daaronder (#14) doet zeker niet onder. Daar werden de spiegels van de muur gehaald en werd er licht achter geplaatst om een schitterende gloed te creëren.

2017 was ook het jaar waar opbergruimte van belang was in de badkamer. In de badkamer rechtsboven werden zelfs stopcontacten ingebouwd in de lades. Daardoor een verdiende 13e plek! De tijdloze badkamers met houten lavabo en een open douche (#12, linksonder) en de strakke badkamer met glazen wand (#11, rechtsonder) zijn pareltjes, maar halen de top 10 nét niet!

Van 10 naar 6: aluminium en de boerderijlook

De top 10 vatten we aan met een robuuste badkamer (#10, linksboven) die niet alleen tijdloos is, maar voldoende opbergruimte heeft en een waar familiegevoel uitstraalt. Ideaal voor het gezin. Rechtsboven (#9) wordt dan weer gesierd door het gebruik van warme metalen zoals messing en goud, die de voorbije 12 maanden groeide in populariteit.

De rustieke boerderijstijl van de badkamer linksmidden siert met een houten opbergruimte onder een stenen wastafel de top 10 op plaats 8, terwijl de sublieme afwerking daarnaast met een strakke aluminium omlijsting voor de glazen deur een plekje hoger in de lijst verdient. Op nummer zes (onderaan) vinden we opnieuw een badkamer in de stijl van de boerderij, maar in deze badkamer werd slim gebruik gemaakt van een gigantische spiegel -omlijst met hout- om de badkamer te voorzien van voldoende natuurlijk daglicht.

Van 5 naar 1: de visgraat en slimme opbergruimte

We zijn er bijna! De top 5 openen met een schitterende badkamer met een visgraatmotief. Ook de afgeronde douchecabine is een pareltje. Rechtsboven (#4) sierde deze badkamer 2017 door gebruik te maken van donkerblauwe tinten en messing afwerking. Knap, strak en goed voor een plekje in deze lijst!

De top 3 wordt geopend door een badkamer (rechtsmidden) met een douche waar je in kan zitten! Of die trend wordt doorgetrokken naar 2018 is niet geweten, maar de architecten van deze badkamer sloegen de bal zeker niet mis in 2017.  Op nummer 2 (linksonder) vinden een volledig grijzen badkamer. De artistieke vegen in het grijs geven de badkamer een strakke look die welkom is in al het kleurengeweld op de lijst.

En op nummer één gaan we toch voor het gebruiksvriendelijke! De meeste badkamers zijn beperkt in ruimte, laat staan dat je er alles in kwijt kan. De architecten van Wow Great Place kapen de koppositie weg met een slimme oplossing voor extra opbergruimte. Zij bouwden een uitschuifbare kast tussen de wastafel en de muur die anders verloren zou gaan.

Tot slot douchten we ons in 2017 in stijl, namen we afscheid van het douchegordijn en creëerden we nog meer plaats in de badkamer!

Welke badkamer vind jij de mooiste? Laat het achter in de reacties!

Bron: Houzz

Share.