Herbeleef de jaren ’60 in deze unieke woning

Share.

Bob Coscarelli en Karen Valentine wreven in hun handen toen ze dit pareltje zagen. Deze prefab woning uit 1958 werd destijds op 48 uur in elkaar gezet en ziet er -door een onberispelijke toewijding van de vorige eigenaars- nog precies uit zoals toen. “Toen we het huis zagen, dachten we dat het te mooi was om waar te zijn.”

Een droom die uitkomt

Dit huis is als een soort tijdscapsule, waar je niet alleen kan ontdekken hoe men leefde in de jaren ’60, je kan de traditie gewoon verder zetten. Deze unieke vondst was voor de familie Coscarelli het perfecte einde van een moeizame huizenjacht. Zo kochten ze eerst een stuk grond om er een huisje op te bouwen, maar bliezen ze de deal op het laatste nippertje af wegens koudwatervrees.

De grote teleurstelling ruimde snel plaats voor geluk, toen ze dit schitterende prefab woninkje nabij Lake Michigan in Indiana (VS) zagen. De woning werd in 1958 door de firma Alside Homes op 48 uur gemaakt door stalen frames van 1,3 vierkante meter aan elkaar te bevestigen met aluminium platen en waar de nodige isolatie aan werd bevestigd. Op zich niets speciaals, ware het niet dat de woning erg uniek is omdat de firma nog voor het zijn grote doorbraak kende, failliet werd verklaard. Het schrikte de voormalige inwoners -de familie Frost- niet af en ze werden verliefd op de woning, inclusief al het meubilair van de firma Knoll en het ontwerp door de voormalige interieurarchitect Paul McCobb.

In Michigan viel ene Dr. Robert Frost destijds op de woning en hij wilde niet alleen de woning kopen, maar ook elk stukje meubilair dat destijds door Knoll gemaakt kon worden moest erin staan. Hij woonde er 58 jaar lang met zijn gezin, tot hij overleed in 2016. Zijn vrouw overleed eind vorig jaar. Toen de familie Coscarelli nadien het huis kocht, was dat inclusief de inboedel van de voormalige eigenaars.

En mocht je denken dat dat allemaal zijn beste tijd heeft gekend, dan kende je de Frosts niet. Meer dan vijf decennia werd het huis met een ongekende liefde behandeld. Zo werd de woning meermaals per dag gereinigd -met hetzelfde als toen het huis werd gekocht- en moest elk meubel in de woonkamer(s) na het schoonmaken op exact hetzelfde plekje staan.

De degelijkheid van oude huishoudtoestellen hoor je wel vaker bij de iets ouderen uit je familie, maar een hele woning die maar liefst 58 jaar bewoond is door een heel gezin en waar alles bijna onaangetast lijkt, is een unicum. Toen de familie Coscarelli in de woning introk, vervingen ze in de keuken – het hart van een woning – wel de kranen, de vloer en de vaatwasser. Alle andere toestellen werden behouden.

In de slaapkamers in de weer de tijd blijven stilstaan. Zowel de kinderkamer met stapelbed, de master bedroom als de queen room – hun bijnaam voor de gastenkamer – zijn zo goed als onaangeroerd gebleven. Zo is zelfs de verf op de deuren nog steeds die van bijna 60 jaar geleden en bleef de glazen wand van wijlen interieurarchitect Paul McCobb intact.

Anno 1958 was er zelfs al ruimte in een woning om te ontspannen. Zo werd er een kleine bureau ingericht en was er plaats voor een mini-bibliotheek waar je ‘s avonds tot rust kan komen met een goed boek. En alles wat je ziet, is ook authentiek. Van een oud schilderij tot een lamp uit 1940. Aan sommige unieke pareltjes om een rustiek karakter te behouden werd door de familie Coscarelli niet gekomen.

Wij doen alvast onze hoed af voor de families Frost en Coscarelli. Deze woning is uniek en wij zijn fan! Jullie ook?

Bron: Thefrosthouse.com

Share.