Ziet jouw interieur er dit jaar ook zo uit?

Share.

Het is januari, dus is het reikhalzend uitkijken wat het nieuwe jaar voor ons in petto heeft. Voor diegene, die hun interieur eens stevig willen aanpakken, is er goed nieuws, want de jaarlijkse nieuwste interieurtrends zijn weer binnen. Zal jouw interieur er in 2018 ook zo uitzien?

1. Verschillende keukenwerkbladen 

Iedereen heeft wel een goed keukenwerkblad thuis. In welk materiaal ze ook worden gemaakt, voor de gemiddelde keuken is het ruim voldoende om aan het eind van de dag een lekkere maaltijd te bereiden. En een standaardhoogte voor een werkblad is ideaal, maar voor gerechten waar moet worden gehakt, gekneed of andere handelingen waarbij je best kracht uitoefent, kan je gebruik maken van een lager werkblad. Vandaar sieren meerdere werkbladen je keuken in 2018.

Foto: Crisp Architects

2. Zwarte afwerkingen

Waar de voorbije jaren nog werd geopperd om een zo licht mogelijke badkamer of keuken af te leveren, wordt er dit jaar een andere koers gevaren. Geen radicale verandering, maar het uiterst gekende witte, moet plaatsruimen voor donkeren afwerkingen. Zo zijn matte, tijdloze, donkere tegels voor je badkamer weer helemaal in.

Foto: Mitchell Parker 

3. Meer kleur in de keuken

Wit zal altijd een klassiek en welgekend pallet zijn om te gebruiken. Maar vergeet het voor dit jaar. Hoe meer kleur in je keuken, hoe beter. Hoe je het zelf invult, dat kies je zelf. Wil je een volledige muur accentueren of heb je voldoende aan iets meer subtiele kleurtoetsen? Laat je volledig gaan, voel je vrij en lever zelf een warme, kleurrijke keuken af!

Foto: Decorationandstyle.com

4. Vaarwel douchegordijn! 

We hebben je al eens verteld hoe je precies je douchegordijn kan opbergen en vervangen door een stijlvolle douchewand, maar nu blijkt dit handige en leuke DIY-project ook een nieuwe trend te zijn. Neem in 2018 dus maar afscheid van je gordijn!

Hoe je dit project precies aanpakt, lees je hier!

5. Beton is top

Oké, beton was altijd wel een populaire materiaalkeuze, maar in 2018 gaan we all the way. Er zijn nu al zelfs huizen die volledig uit beton zijn, zelfs alle meubelen. Geloof je ons niet? Je leest het hier! Dit jaar gaan beton vooral hand in hand met de rest van je interieur. Zo is het een geweldige keuze als vloer, maar uiteraard even geschikt om subtiel aan te brengen in je interieur. Waarom niet eens beginnen met een betonnen lamp bijvoorbeeld? Die kan je nog zelf maken ook! 

Foto: Houzz

6. Moderne en tijdloze slaapkamers 

Wie zijn slaap en rust broodnodig heeft, kan in 2018 best kiezen voor een rustig ogende slaapkamer die toch modern is. Hevig kleuren op de muren is hiervoor misschien geen goed idee, maar je kan wel kiezen voor subtiele toetsen zoals een kleurtje voor je nachttafel, beddengoed en zelfs handdoeken mocht je die daar bewaren.

Foto: Studio Revolution

7. Een open keuken 

In 2018 gaan we breken, letterlijk door de muur! Neem dus je sloophamer bij de hand en sloop de muren die tegen de vlakte mogen gaan, want dit jaar wordt een jaar waarin grote open ruimtes onze woning sieren. Vooral in de keuken is dat een groot voordeel, want koken voor familie, vrienden of je gezin is leuker wanneer je hen ziet.

Foto: Sutro Architects

 8. Slimme werkbladen

Zoals bij heel wat dingen, zit het hem in de details. Een houten werkblad in de keuken waar je gemakkelijk eten op kan bereiden en waarbij vocht van bijvoorbeeld tomaten meteen in de gootsteen loopt? Wauw, ja graag! Of een werkblad met ingebouwde vuilbak waar je gewoon je etensresten in moet schuiven? Goed idee!

Foto: Sheffield Sustainable Kitchens

9. Warme kleuren 

Niets dat meer warmte zegt dan kleur in je woonkamer. Een avondje gezelligheid kan niet alleen met een dekentje of een haardvuur, maar ook de aankleding van een interieur kan een rol spelen. Een subtiele toets geel of rood in je meubilair of decoratie, brengt je al een stap dichter bij een warm interieur.

10. Vintage verlichting

Retro is in en alles wat er dertig jaar geleden ons interieur sierde, kan ook nu opnieuw van de zolder worden gehaald. En zeker de oude verlichting. Deze geven je interieur weer dat tikkeltje meer om 2018 perfect door te komen!

Foto: Hill Farm Furniture Ltd

Welke interieurtrend zien we dit jaar terug in jouw interieur?

Bron: Houzz.com

Share.