Deze knappe villa torent uit boven het regenwoud

Share.

Dat er in de jungle alleen maar hutjes, hangmatten en boomhutten te vinden zijn? Wel, think again. Deze prachtige villa in het regenwoud van Brazilië bewijst het tegendeel. We nemen je mee op jungle safari!

Het landschap is weergaloos. Bergachtig met een dichte begroeiing. De doelstelling van de architecten was dan ook duidelijk: een brug slaan tussen architectuur en natuur. Daarbij maakten ze gebruik van een niet begroeid stukje in de jungle, het uitzicht op de oceaan en het veelvuldig aanwezige zonlicht als natuurlijke lichtbron in de villa.

Zes slaapkamers, hangmatten en een zwembad

Het woonvolume van het huis verheft zich boven de grond en lijkt alsof het een is met het landschap.   Het houten open dek onder het woonvolume fungeert als contactelement tussen dit volume en de fundering. Zo ontstaat een organische interactie tussen natuur en architectuur. Waar de villa zich uit de berg verheft, is het woonvolume enkel met twee steunpilaren verbonden met de grond.

De drie verdiepen van dit Jungle House zijn ook functioneel opgevat. Het houten dek op het gelijkvloers dient als ontspanningsruimte en is verbonden met een speelruimte voor de kinderen.

Op de eerste verdieping vinden we zes slaapkamers, inclusief kleine veranda met – uiteraard- een hangmat, en een tv-kamer. De derde verdieping herbergt de leefruimte, met een zwembad, woonkamer en de keuken. Die opdeling is het omgekeerde van wat we meestal vinden in gezinswoningen.

Kunstwerk biedt geborgenheid

Van op het houten dek op het gelijkvloers vertrekt de trap die tevens dient als welgekomen onderbreking in de betonstructuur van het plafond. Voor we op het gelijkvloers komen, passeren we nog een tussenverdieping, omringd door beton. Hierin is een glitterend kunstwerk door artiest Olafur Eliasson opgenomen, met als doelstelling een moderne sfeer te creëren die ook geborgen aanvoelt. Een noodzaak soms, in deze tropische omstandigheden.

Omringd door bomen en planten

Doorheen het huis werd vooral beton en hout gebruikt. De connectie met de omliggende vegetatie is overal voelbaar. Niet enkel door het uitzicht, maar ook door de planten en bomen die de houten dekken omringen. Op het gelijkvloers ben je letterlijk omringd door boomstammen, op de eerste verdieping valt het licht gefilterd door de bomen binnen, en op de tweede verdieping heb je een fantastisch overzicht van de begroeiing met de oceaan op de achtergrond.

Het gevoel van ruimte op die bovenverdieping is trouwens fenomenaal. En de jacuzzi, sauna en infinity pool, die krijg je er zomaar bij!

Wat denk je, zijn we weg naar Brazilië?

Auteur: PJG
Foto’s: Fernando Guerra, Archdaily

Share.