5 handige apps voor (ver)bouwers

Share.

Bouw- of verbouwplannen? Of wil je simpelweg die ene kamer een opfrisbeurt geven of de tuin onder handen nemen? Er bestaan heel wat interessante apps voor smartphones en tablets om tips te zoeken, inspiratie op te snuiven of zelf een volledig droomhuis te ontwerpen. We schotelen je onze vijf favorieten voor.

Klussen voor beginners (iOS + Android)

Wie zelf de handen uit de mouwen wil steken, maar niet goed weet hoe hij aan die ene klus moet beginnen, kan maar beter deze gratis app raadplegen. Je krijgt er handige tips, stap-voor-stap schema’s en uitleg over allerlei gemakkelijke klussen in en rond het huis. Mark, de virtuele vakman in deze app, legt je alles in eenvoudige taal uit. Van boren in wandtegels en behangpapier aan de muur bevestigen tot laminaatvloer leggen en meubels opschuren.

MagicPlan (iOS + Android)

Ben je geen krak in tekenen op schaal? Hoeft niet. Dankzij MagicPlan kun je heel eenvoudig ruimtes opmeten. Je hebt zelfs geen meter nodig. Meubels verplaatsen? Nee, ook dat is niet nodig. Het enige wat je moet doen is enkele foto’s maken van de bestaande ruimte. Op die manier kun je heel eenvoudig berekenen hoe groot je woonkamer is en hoeveel vierkante meter tegels of laminaat je moet bestellen. Houd in het achterhoofd dat het geen precisiewerk is, maar wel een goede schatting. De gratis versie is beperkt maar geeft je wel een idee over de mogelijkheden.

Levis Visualizer (iOS en Android)

Heeft je keuken of slaapkamer een nieuwe laag verf nodig? Dankzij de gratis Levis Visualizer-app voor iPhone kun je heel eenvoudig kleurencombinaties samenstellen. Je krijgt kleursuggesties om inspiratie op te doen en je kunt persoonlijke projecten opstarten. Ook handig is dat je kunt laten uitrekenen hoeveel verf je precies nodig hebt. Kleurtjes gekozen? Dan kun je onmiddellijk kleurstalen bestellen vanuit de app.

 

MijnTuin.org (iOS + Android)

Inspiratie of advies voor je tuin nodig? Deze app zit tjokvol informatie voor de tuinliefhebber. Je kunt grasduinen tussen populaire plantensoorten en opvragen hoe hoog elke plant wordt en hoe je deze moet verzorgen. Via het tabblad taken kun je zelfs aflezen in welke periode je de plant moet snoeien, wanneer ie zal bloeien en hoe je de plant moet leiden of stekken. Via de community krijg je desgewenst ook tuinadvies op maat.

Houzz Interior Design Ideas (iOS + Android)

CNN noemde deze app ooit het ‘Wikipedia van interieurdesign’. De app bundelt immers meer dan 14 miljoen foto’s in hoge resolutie van interieurs in alle stijlen. Van ultrastrakke badkamers en keukens in country-stijl tot industriële woonkamers en klassieke patio’s. Als je hier geen inspiratie vindt, zal je het nergens vinden. De app maakt gebruik van heel wat categorieën en subcategorieën waardoor het allemaal erg gebruiksvriendelijk en overzichtelijk blijft. Dit is ongetwijfeld dé app om een moodboard te maken.

Auteur: EM

Share.