Fotolijsten ophangen zonder gaatjes in je muur

Share.

Heb je ook een hekel aan gaatjes in je muren? Laat spijkers of schroeven voor wat ze zijn en experimenteer eens met zogenoemde fotolijststrips. Dat zijn zelfklevende strips die erg eenvoudig aan te brengen zijn. Ze zijn quasi onzichtbaar en beschadigen je muur niet. Hang één fotolijst of schilderij op of maak een fotocollage. We leggen je uit hoe je te werk gaat.

Boor- of spijkergaten in je muren zijn vervelend. Zowel voor huurders als eigenaars van woningen. Fotolijststrips zijn daarom de ideale oplossing. Je kunt er zelfs kaders tot 7 kilogram mee ophangen. De strips zijn beschikbaar in drie verschillende maten: klein, medium en groot. Voor kaders met lichte kleuren kies je best de witte strips, voor donkere lijstjes zijn er zwarte exemplaren. Het allergrootste voordeel? De strips zijn geschikt voor allerlei oppervlakken: van een geverfde gipskartonnen wand tot een stenen muur met behangpapier of een houten of betegelde ondergrond. Je vindt de fotolijststrips in de meeste doe-het-zelfzaken. Er zijn verschillende fabrikanten en merken.

Werkwijze!

1. Kies een mooie fotolijst uit zodat je favoriete foto nog meer schittert in je woonkamer, bureau, gang of slaapkamer. Kies afhankelijk van het gewicht de juiste fotolijststrip.

2. Zorg dat het oppervlak volledig stofvrij is. Gebruik hiervoor een vochtige katoenen doek zodat het stof goed wordt opgenomen.

3. Scheur de twee strips van elkaar los en plak ze daarna op elkaar.

4. Plak in elke bovenhoek van de fotolijst een strip. Druk deze goed aan.

5. Verwijder de folie van de fotolijststrips. Let op, dit is het klevende gedeelte. Probeer er niet met je vingers aan te komen.

6. Duw de lijst gedurende dertig seconden stevig tegen de muur en maak daarna de fotokader voorzichtig los.

7. Laat het een uurtje drogen en hang dan de kader weer op. Klaar!

Tip: Hingen je vorige fotokaders of schilderijen wel met een spijkertje tegen de muur? Je kunt een gaatje snel bijwerken met (wat pleister en) een touche verf.

Een beter plekje gevonden voor je foto? Maak je geen zorgen. De fotolijststrips kun je heel eenvoudig verwijderen. Bovendien laten ze geen kleefresten achter. Haal de fotolijst van de muur en trek de strip naar beneden. Op die manier blijft je muur onbeschadigd.

Hoe je zo’n soort fotolijststrips best gebruikt, kan je hieronder terugvinden:

Auteur: EM

Share.