Hoe ruimtes opmeten? Met een app!

Share.

Een kamer of volledige woning opmeten is een tijdrovende klus. Zeker als je met een plooimeter aan de slag moet. Een laser is al gebruiksvriendelijker, maar helaas wel een stuk duurder om aan te kopen. De oplossing? De app MagicPlan. Dat is een mobiele applicatie voor je iPhone of Android-smartphone waarmee je behoorlijk nauwkeurig metingen kunt uitvoeren.

Als je gaat vloeren, verven of behangen is het belangrijk om te weten hoe groot een bepaalde kamer is. Je zou met een plooimeter, vel papier en een pen aan de slag kunnen gaan. Iets te omslachtig? Of ben je gewoon geen krak in tekenen op schaal? Hoeft niet. Dankzij de app MagicPlan voor iOS en Android kun je heel eenvoudig ruimtes opmeten met je smartphone of tablet.

Aan de slag

Zodra je de app op je smartphone geïnstalleerd hebt, moet je je toestel alleen nog even ijken door het zonder hoes op een horizontaal oppervlak te leggen. Bijvoorbeeld op een tafel of op de grond. Enkele ogenblikken later kun je aan de slag. Meubels verplaatsen? Nee, ook dat is niet nodig. MagicPlan kan er – oh magie – doorheen kijken. Het enige wat je moet doen is enkele foto’s maken van de bestaande ruimte.

Foto: MagicPlan

Alles visualiseren

Door daarna aan te geven waar de vloer, het plafond, de hoeken en de deuren staan, kan de app elke ruimte op plan visualiseren. Sterker nog, de app berekent ook hoe groot je woon- of badkamer is. Dat is ontzettend handig als je bijvoorbeeld wilt weten hoeveel vierkante meter tegels of laminaat je moet bestellen.

Kamer digitaliseren

Foto: MagicPlan

Het vergt in het begin wel wat oefening om met MagicPlan te werken maar na een poosje heb je in enkele minuten een kamer gedigitaliseerd. Houd in het achterhoofd dat het geen precisiewerk is, maar wel een goede inschatting. De app krijgt niet voor niets een score van 4,2/5 in de Play Store.

Onze mening?

Wij vinden de app ontzettend nuttig als je – bijvoorbeeld bij een oud huis – geen digitale plannen beschikbaar hebt. Dan kun je ze met behulp van MagicPlan snel nog zelf maken. Let wel, om je plan te exporteren (naar een pdf- of svg-bestand) moet je betalen via in-app-aankopen. Dat kost je eenmalig 2,69 euro per plan. Wil je onbeperkt plannen downloaden? Dan kun je ook kiezen voor een abonnement van 9,99 euro per maand.

De app en bijhorende instructievideo’s zijn bovendien in het Nederlands beschikbaar. Meer informatie over de applicatie vind je op de MagicPlan-website.

Auteur: EM
Foto’s: © MagicPlan

 

Share.