Meer privacy in huis met geprint glas

Share.

Ben je op zoek naar een speciale toevoeging of persoonlijke touch aan je interieur of exterieur? Iets wat meteen de aandacht trekt? Dan is geprint glas misschien wel de oplossing voor jou! Hoe zit dat juist in elkaar?

Personaliseer de ruimte met gesprint glas

Tegenwoordig kan vrijwel alles op glas worden geprint, de ontwerpmogelijkheden zijn oneindig. Zowel een foto van je favoriete uitzichten van tijdens je laatste vakantie als jouw favoriete bestemming waarbij je elke dag wilt wegdromen. Maar ook patronen of texturen kunnen het glas meer karakter geven. Ook tekst, zoals een inspirerende quote in een bijpassend lettertype is een leuke mogelijkheid. The sky is the limit. Je kunt er echt creatief mee aan de slag zonder bovendien licht te verliezen in de ruimte.

Het enige wat je moet voorzien is een afbeelding die een voldoende grote resolutie heeft. Het printbestand moet worden aangeleverd op ware grootte en met een zo hoog mogelijke resolutie (meestal wordt er minimaal een resolutie van 150 dpi – dots per inch – gevraagd. Dit om een behoorlijk scherp printresultaat te verkrijgen. Foto’s met een lagere resolutie kunnen immers ‘blurry’ of wazig lijken.). Je kunt kiezen om het volledige glasoppervlak te bedrukken of slechts een deel en je hebt ook de keuze om je foto in kleur of zwart-wit te printen. De extra privacy die het biedt, is ook mooi meegenomen: het bedrukte glas beschermt de ruimte tegen ongewenst ‘binnenkijkers’.

Hoe printen?

Printen op glas gebeurt met speciale nano inkt, die vervolgens in een speciale oven aangebakken wordt. Hiermee verzeker je een zeer scherp resultaat dat permanent is en niet vervaagt. Zelfs niet na overdadige blootstelling aan fel zonlicht.

Soorten glasoppervlak

Je kunt op verschillende soorten glasoppervlakken printen. Denk maar aan een glazen achterwand, glazen binnendeuren, douchedeuren, tussenwanden of zelfs bureaubladen. De glassoort die je gebruikt, is echter wel van belang voor het resultaat.

  • Helder glas (‘float klaar glas’) heeft van nature een groene tint. Die kleur blijft natuurlijk wel in het glas zitten en zal invloed hebben op de kleuren die erover geprint worden.
  • Daarom wordt er vaker gekozen om op extra helder glas (‘float extra klaar glas’) te printen.
  • Ook acide glas, wel gekend als mat glas, is een uitstekende optie te bedrukken.

Niet meteen een wand die hiervoor in aanmerking zou komen? Geen probleem! Je kunt ook een glazen plaat kopen en deze laten bedrukken. Je kunt ze vervolgens aan de muur bevestigen als soort van poster, maar dan veel eleganter.

Foto: LiveHome (CC BY-SA 2.0)

Prijskaartje

Printen op glas is relatief goedkoop. Het is iets duurder dan printen op een canvas, maar het heeft dan ook veel meer voordelen:

  • UV-bestendig en dus kleurvast
  • een breed kleurenspectrum
  • meer controle over de lichtinval door te spelen met de inktdikte.

Kortom, een ideale en budgetvriendelijke oplossing dus voor wie originele accenten in huis wilt creëren.

Auteur: KCL
Foto: LiveHome (CC BY-SA 2.0)

Share.