TE KOOP: dé villa van Hollywood-icoon Marilyn Monroe

Share.

Je leest het goed. De enige woonst die ooit eigendom was van Marilyn Monroe is op de markt. Prijskaartje? Zo’n slordige 7 miljoen dollar. Geen paniek echter: met de huidige gunstige wisselkoers is dat maar 5,9 miljoen euro.

Marilyn Monroe kocht het huis in Spaanse stijl aan het eind van een doodlopende weg in de wijk Brentwood in Hollywood in 1962. Met drie mislukte huwelijken en voortdurende publieke belangstelling, had ze wel wat nood aan afzondering. Tragisch genoeg overleed ze al vier maanden later, vermoedelijk aan een overdosis. Het zou dus meteen het eerste en het laatste huis zijn dat ze ooit bezat.

Het huis heeft veel van de door Monroe geselecteerde designelementen behouden. Toch heeft het sindsdien (gelukkig maar) ook wat renovaties ondergaan. Het pand is intussen ook meer dan zes keer van eigenaar veranderd. De huidige eigenaar kocht de woonst in 2012 voor 5,1 miljoen dollar.

Het korte verblijf en hartverscheurende einde van de wereldberoemde pin-up girl spoken nog steeds een beetje door de woonst die werd gebouwd in 1929. De hacienda van 2.624 m2 omvat nog steeds originele details, zoals wit bepleisterde wanden, kathedraalplafonds met houten balken, openslaande ramen en gebogen deuropeningen.

In de woning -met vier slaapkamers en drie badkamers- vind je in de woonkamer ook een open haard terug. In de keuken zorgt een dakraam voor natuurlijke lichtinval. De eetkamerruimte met kamerhoge boekenkasten grenst aan een prachtige serre. Buiten is er een citrusboomgaard, een uitgestrekte tuin, een pension en het beroemde niervormige zwembad. In de volksmond klinkt het dat Marilyn Monroe nooit de gelegenheid heeft gehad om erin te zwemmen.

Wat ons betreft is de hacienda een serene en warme oase in een van de beste buurten van Los Angeles. Wat vinden jullie ervan?

Auteur: PJG
Bron en foto’s: billionaire.com

Share.