Hier wonen de Rode Duivels

Share.

Het is bijna zover: de aftrap van het WK voetbal in Rusland. Eindelijk! Bij onze Rode Duivels zitten er heel wat voetballers die ook internationaal dikke potten breken. En hoewel ze (bijna) allemaal een grote voorliefde hebben voor hun geliefde Belgenlandje, wonen ze allemaal verspreid over onze aardbol, met de meesten aan de overkant van het kanaal.

Disclaimer: dit artikel werd geschreven op basis van de voorselectie van bondscoach Roberto Martinez en bedraagt 28 voetballers. Ook zij hebben hard gewerkt om de eerste selectie te halen en werden bij deze beloond.

ENGELAND 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿

De grootste hap van de internationals woont in Engeland, waar ze week na week schitteren in de Premier League. Zes daarvan zijn genesteld in hoofdstad Londen. Toby Alderweireld, Jan Vertonghen en Mousa Dembélé zijn er de centrale as van Tottenham Hotspur, Thibaut Courtois en Eden Hazard schitteren wekelijks bij Chelsea en Christian Benteke leidt de aanvalstroepen van Crystal Palace.

Even ten noordwesten van de hoofdstad, vind je Watford, een voor Engelse begrippen klein stadje, dat het vooral moet hebben van de bekendheid van lokale voetbalclub Watford FC. Daar verdedigt Christian Kabasele naast het doel ook de kleuren van The Hornets, die toevallig in dezelfde kleuren spelen als onze nationale ploeg.

Nog zo’n stad die het vooral moet hebben van de populariteit van haar voetbalclub is West Bromwich. De club waar Nacer Chadli op de loonlijst staat, degradeerde echter dit seizoen naar het tweede niveau, maar in de stad staan ze nog rotsvast achter hun trots.

Als we opnieuw de grote steden en sterren bezoeken, komen we aan in Manchester, de op vier na grootste stad van Engeland. In de industriestad zijn de kampen verdeeld tussen enerzijds de heren van Manchester City, Kevin De Bruyne en Vincent Kompany en de beren van Manchester United, Marouane Fellaini en Romelu Lukaku. Hopelijk laten ze de rivaliteit maar achterwege in Rusland. 😉

Tot slot vind je in het noordwesten van Engeland Liverpool, waar Simon Mignolet met Liverpool FC net naast de Champions League greep. Al hebben we wel het vermoeden dat Mignolet volgend seizoen niet meer in de maritieme handelsstad -bekend van The Beatles- actief zal zijn.

Van onze ‘Britse’ voetballers is Jan Vertonghen het actiefste, met vastgoed in Londen, Knokke én Amsterdam. Ook Alderweireld, Fellaini, Hazard, De Bruyne en Dembélé zijn actief in de vastgoedwereld.

SPANJE 🇪🇸

Van onze selectie voor het WK 2018 speelt er slechts één international in het zonnige Spanje. Niet in de hoofdstad, maar wel in Barcelona, Catalonië. Mooi meegenomen in Barcelona zijn de zon, (Middellandse) zee en strand, de Ramblas, diverse musea (Miró, Gaudí, Picasso …), de Plaça Reial, Park Güell, de Sagrada Família en natuurlijk … Camp Nou, het voetbalstadion van FC Barcelona, waar Thomas Vermaelen zijn wedstrijden afwerkt.

FRANKRIJK 🇫🇷

Wie ook van een heerlijk weertje en Middellandse Zee kan genieten, is Rode Duivel Youri Tielemans (AS Monaco). De dwergstaat ligt immers aan de kust, waar je perfect kan leven als God in Frankrijk, jawel. Een groot verschil met Anderlecht, als je het ons vraagt.

Geen zee of strand voor Thomas Meunier. De vleugelverdediger ligt immers onder contract in de Franse hoofdstad, bij Paris Saint-Germain. Bij de steenrijke club in de lichtstad zal Meunier het strand wel even kunnen missen, want met de exuberante salarissen van de oliesjeiks investeerde onze enige Luxemburgse Belg in vastgoed. Hij runt samen met een vriend Immo DomThom in Léglise.

ITALIË 🇮🇹

Napels zien … en dan sterven. Hopelijk overkomt het Dries Mertens (SSC Napoli) en zijn echtgenote Katrin Kerkhofs niet. Eén van de meest populaire duivels verdient zijn brood in deze gekke stad.

Foto: Michele Landi (CC BY 2.0)

Ook in dit land trekken we naar de hoofdstad, Rome. Niet voor Radja Nainggolan (sorry), maar wel voor Jordan Lukaku. De jongste van de Lukaku’s mag de Italiaanse hoofdstad zijn thuis noemen. Met zijn rijke geschiedenis, gunstige klimaat en gastronomische troeven is Rome alvast een van onze favoriete steden in dit overzicht.

DUITSLAND 🇩🇪

Ook in de Duitse Bundesliga, één van de sterkste competities ter wereld, zijn er drie Duivels actief. Michy Batshuayi speelt (en woont) voorlopig in Dortmund. Enkele kilometers verder kan hij op de koffie bij Thorgan Hazard, die zijn centjes verdient bij Borussia Mönchengladbach. Wie dan weer geen landgenoot aan zijn eettafel ziet aanschuiven is Koen Casteels. De doelman verdedigt het doel van Wolfsburg, een stad redelijk centraal gelegen in Duitsland. Bonusje voor Casteels; de doelman werd verkozen tot beste van de Duitse competitie!

SCHOTLAND 🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿

In hoofdstad Glasgow speelt Dedryck Boyata in het imposante Celtic Park voor Celtic Glasgow zijn thuiswedstrijden. Celtic, de Schotse competitie en Boyata staan eigenlijk in de schaduw van de Engelse Premier League, maar lijken daar vrede mee te hebben. Net als de 600.000 andere voetbalgekke Schotten heeft verdediger Boyata het naar zijn zin in Schotland.

VERENIGDE STATEN 🇺🇸

In 2015 trokken Laurent Ciman en zijn echtgenote Diana naar Montreal, in de eerste plaats omdat zij in Canada een betere verzorging vonden voor hun autistische dochtertje. Ciman was er actief bij Montreal Impact, tot hij onverwachts werd getransfereerd naar Los Angeles FC. Zou jij kunnen wonen in deze miljardenstad? 

CHINA 🇨🇳

In China vinden we middenvelders Axel Witsel (Tianjin Quanjian FC) en Yannick Carrasco (Dalian Yifang) terug. Beiden kozen ze voor het avontuur in Azië. Wellicht heb je nog nooit van Tianjin en Dalian gehoord -en dat geeft niet- maar wist je dat die eerste zelfs meer inwoners heeft dan heel België? Dat klopt! Witsel bevindt zich tussen 14 miljoen Chinezen.

Wist je trouwens dat Axel, samen met zijn broer Thierry Witsel, in de immobiliën actief is? In Wallonië bezitten zij een appartementencomplex dat verhuurd wordt. “En wie is jouw huisbaas? Axel Witsel, de Rode Duivel.”

BELGIË 🇧🇪

Tot slot belanden we nog even in eigen land, want onze voorselectie voor het WK 2018 telde ook twee voetballers uit onze eigen Jupiler Pro League. Zowel doelman Matz Sels als middenvelder/verdediger Leander Dendoncker zijn beiden actief bij RSC Anderlecht, maar of zij ergens in de buurt van de hoofdstad wonen is niet gekend.

Maar zeg eens, waar zou je het liefst willen spelen … euh … wonen?

Share.