Binnenkijken in een vintage studio van amper 38 m²

Share.

Toen Jessica Pezalla vorig jaar haar oog liet vallen op een vintage gebouw uit 1920, wist ze het zeker: hier wilde ze absoluut wonen. En goed nieuws: want er was een kleine studio van amper 38 m² beschikbaar! De artieste -oprichter van Bramble Workshop- trok er in samen met haar hond Hazel en haar tientallen planten en mocht zich zo inwoner van Portland (Oregon, VS) noemen.

Zelf verbaast Jessica af en toe de wereld met haar prachtige installaties, maar ook in haar appartement zijn er enkele creaties die meteen in het oog springen. De Amerikaanse hield van de oude stijl van het gebouw en trok deze door naar haar woning. De keuken is namelijk opgesmukt, maar de kastjes zijn behouden en zijn dus bijna een eeuw oud. In de studio zelf is er dan weer gekozen voor een redelijk modern interieur, waar Hazel ook een plekje heeft opgeëist. “Je kan haar altijd op de vloer tussen de keuken en het bed vinden”, vertelt Jessica aan Apartmenttherapy.

Foto’s: Heather Keeling

Naast de stokoude keuken, is de liefde voor het antieke nog in de studio van Jessica merkbaar. “Ik hou ontzettend van de oude gebouwen in de buurt en ik wilde altijd in zo’n vintage flatgebouw als deze wonen. Dat gevoel zou ik dan ook doortrekken naar mijn appartementje zelf”, vertelt Jessica. En dat deed ze ook met verve. Een oude, originele telefoon uit 1926 is namelijk dé eyecatcher wanneer je binnenkomt. Ook haar moeders microscoop is eentje die in menig verzamelaarkringen erg gewild zou zijn.

Foto’s: Heather Keeling

Wie binnenwandelt bij Jessica, komt binnen bij een ware artieste. Creatief zijn zit er namelijk in de familie, want haar moeder en grootouders waren kunstenaars. “Hun woningen waren gevuld met kunstwerken, waardoor ik de microbe snel te pakken kreeg.” Er hangt dan ook kunst bij Jessica thuis. Sterker nog, een schilderij van de hand van haar grootmoeder hangt te schitteren aan de muur. “Het is een portret van mijn Deense overgrootouders, indrukwekkend.” 

Zelf heeft Jessica ook enkele kunstwerkjes van zichzelf in haar interieur hangen. De zelfverklaarde eclectische stijl is terug te vinden in haar kunstwerken, waar je meteen kennis mee maakt wanneer je de deur doorwandelt. Zelf is ze het meest trots op haar levensgrote uil uit papier-mâché, dat boven de zetel hangt.

Foto’s: Heather Keeling

Naast een studio vol kunst, is haar woning volledig gevuld met kamerplanten. “Ik heb een ontelbaar aantal planten, als je het vergelijkt met de oppervlakte van het appartement waarin ik woon. Toen ik verhuisde, droomde ik ervan om te wonen tussen de planten. Ik hou er gewoon van om wakker te worden met de zonnestralen die door de planten piepen. De keuze was dus eenvoudig. Geen boeken, maar planten in de boekenkast!”, lacht Jessica.

Foto’s: Heather Keeling

Tot slot wil Jessica afronden met het allerbeste advies dat je kan krijgen. “Wil je iets nieuw aanbrengen in je interieur? Gewoon doen. Of het nu totaal niet matcht met je interieur, of het is een mix van honderdduizend kleuren, dat maakt niet uit. Bij mij staan er Scandinavische borden in het blauw en wit. Het past niet in het interieur, maar het zijn de borden van mijn grootmoeder en het maakt me elke dag blij om ze te zien, want ze doen me denken aan haar”, aldus Jessica aan Apartmenttherapy. 

Foto’s: Heather Keeling

Zou jij hier kunnen wonen?

Bron: Apartmenttherapy
Foto’s: Heather Keeling

Share.

Leave A Reply