Hier woont Ed Sheeran

Share.

Je kent hem van wereldhits zoals Perfect, Happier, I See Fire en Shape Of You of hebt hem zien voorbij komen in Game Of Thrones. Alles wat de roodharige Ed Sheeran (27) in zijn handen houdt, verandert in goud. Met zijn palmares had hij gerust tussen de palmbomen aan de Amerikaanse westkust kunnen liggen, maar de zanger houdt het iets dichter bij huis, waar Sheeran zijn jeugdjaren heeft doorgebracht. Ga je mee back to the roots?

Kindertijd

We begeven ons richting Framlingham, Suffolk. Op zo’n kleine twee uur rijden van hoofdstad Londen dolt de kleine Ed Sheeran met zijn vriendjes in lokale parken. Na heel wat omzwervingen keert de roodharige wereldster in 2012 -net doorgebroken met hits als The A Team en Lego House– terug naar het platteland en nestelt zich waar hij jarenlang opgroeide. Een slordige 1.050.000 euro wordt neergeteld voor een enorm landhuis met aanliggende grond.

Sheeranville

Zijn eerste aankoop in het graafschap Suffolk zette Sheeran aan het denken en het idee om een rij huizen naast elkaar te bezitten begon te groeien. Niet veel later kocht hij -na zijn eerste woning (1)- een aanpalende boerderij (2) voor zo’n 510.000 euro. Deze twee woningen werden ondertussen uitgebouwd met een gigantisch postuur van een varken (zie hoofdfoto), een reuze boomhut, zwembad én een schuur die nu dienst doet als café. “Er is een ondergrondse tunnel naar het café die je kan afsluiten”, vertelt Sheeran aan Dailymail. “Als ik dan een feestje geef in de schuur, dan kan er tenminste niemand het huis in.”

Ondertussen telt het fortuin van de wereldster -die binnenkort op de wei van Werchter staat- zo’n kleine 45 miljoen euro, waardoor het eigendom uitbreiden geen probleem is. En dat deed hij ook dit jaar. Niet alleen bouwde hij zijn tweede woning -de boerderij- uit met een ondergrondse man cave met een bioscoopzaal en een muziekstudio, ook trok hij de geldbuidel open en kocht hij nog twee woningen (3 en 4) op naast zijn huidige domein. Prijskaartje van de totale uitbreiding: 1.750.000 euro. Ideaal om samen met verloofde Cherry Seaborn zijn eigen Sheeranville uit te bouwen. Of hij nog plannen heeft om verdere panden op te kopen is niet bekend.

Eitje lenen bij Ed

Maar zo’n wereldster die zomaar even vier huizen naast elkaar opkoopt in een dorp van 3.000 inwoners, is dat niet overweldigend voor de buren? Neen, integendeel, in het dorp zijn ze laaiend enthousiast over de zanger. “Ed is echt zo’n nuchtere jongen, die de tijd neemt om een praatje te slaan. Tenminste, als hij er is, want de laatste jaren reist hij de wereld rond om op te treden. Naar het schijnt wil hij zich hier binnenkort echt nestelen met zijn toekomstige echtgenote en denken ze aan kindjes”, klinkt het bij de buren. “Het is een ontzettend rustig stukje natuur en Ed Sheeran past prima in ons dorp. Mocht hij overigens zijn muziek iets te luid afspelen, gaan wij er zeker niet over klagen!”

Wist je trouwens dat Ed Sheeran ooit dakloos was? Echt waar! De zanger trad op als straatmuzikant en sliep onder andere in de metro. Gelukkig weet hij als geen ander hoe het voelt om geen dak boven zijn hoofd te hebben. Toen hij recentelijk in Liberia was, ontmoette hij een thuisloos kind, waardoor hij besloot om er een huis voor dakloze kinderen te kopen en hen een dak boven het hoofd te bieden.

Bron: Dailymail
Foto’s: Albanpix & Flynet

Share.