3 dingen in huis waar je bezoek op afknapt

Share.

Iedereen ontvangt wel graag gasten in huis. Of het nu vrienden, familie of kennissen zijn, iedereen is welkom na de typische openingszin “Let maar niet op de rommel, he!”. “Natuurlijk niet”, is het standaardantwoord dat je dan terugkrijgt, maar toch scant elke bezoeker meteen je woning. En wanneer ze erdoor wandelen, zijn dit de drie ergste zaken waar ze op afknappen!

Eerst en vooral, niet elke woning is spic en span en dat er hier en daar een stofje ligt, is best oké. In een huis wordt namelijk geleefd en niet iedereen vindt elke dag de tijd en de moed om de stofvod erbij te nemen. Onderstaande cijfers zijn het resultaat van een onderzoek van arearugs.com, die 1.000 mensen aan een vragenlijst hebben onderworpen. Welke punten vinden zij nu afknappers en met welke zaken zou jij indruk maken? Lees verder!

1. Een vuile keuken

Een stapel afwas lijkt de grootste afknapper te zijn, maar dat is het niet! De vuile vaat die staat te weken staat over het algemeen op plek drie. Bij de mannen behaalde het zelfs de zilveren plak. Op één staat de kattenbak. Oké, niet bij iedereen staat het toilet van de favoriete viervoeter in de keuken, maar ongeacht welke plek, lijkt het een doorn in het oog van velen te zijn. Zoek ergens een verborgen plekje voor de kattenbak. Het geeft je woning een properdere indruk en je pluizige vriend kan op het gemak naar toilet gaan.

Wat bij mannen de bronzen stek innam en bij vrouwen op twee staat is een vuile oven of kookplaat. Etensresten of aangekoekt vuil kunnen de indruk geven dat het er niet al te netjes aan toe gaat. Toegegeven, sommige kookplaten zijn een hel om schoon te maken, maar echte plekken in de keuken of spatten tomatensaus zijn best opgeruimd. Ook een overvolle of stinkende vuilnisbak en een geurende koelkast zijn afknappers bij bezoekers. Op tijd buiten zetten of werken met geurtjes of verse kruiden in de keuken kunnen een oplossing zijn tegen geurhinder.

2. Leven in de badkamer

Heb je geen apart toilet, dan gaan bezoekers wellicht de badkamer binnen moeten. Opvallend was dat vooral vrouwen op zo goed als elk punt de situatie meer storender ervoeren dan mannen. Enkel het gebrek aan toiletpapier was voor mannen iets meer not done dan bij het andere geslacht. Voorts waren een vies toilet, beschimmelde tegels, een vuile douche en tandpastaresten in de lavabo absolute afknappers. Een blinkende badkamer of toilet is daarbij dus belangrijk. Ook het ontbreken van een hand- of gastendoekje, vuilbakje en sleutel op de deur waren minpunten in het onderzoek. Opmerkelijk feitje: slechts een kwart van de mannen vindt een toilet met de bril omhoog storend tegenover meer dan de helft van de vrouwen. Bril omlaag, heren!

3. Stoffige woonkamer

Wanneer je je familie, vrienden, buren, collega’s of wie dan ook uitnodigt, dan kom je meestal wel in de woonkamer terecht. Daar wordt niet alleen goed bijgepraat met een hapje en een drankje, het geeft de bezoekers ook tijd en ruimte om de woning met argusogen door te nemen. Wat in de woonkamer dan een absolute afknapper is, is stof en spinnenwebben. Ook planten die er wat doods bij staan en vlekken op het tapijt of meubilair zijn doornen in het oog. Daarnaast een ongezellige woonkamer zonder kussens in de zetels, zagen de respondenten als een gemiste kans.

Tot slot bracht het onderzoek ook nog enkele positieve punten aan het licht. Zo heb je als gastheer of gastvrouw een streepje voor met een gezellige boekenkast en fotootjes aan de muur. Voor onze vrienden die graag de sfeer opsnuiven doen een fris boeketje bloemen of kaarsen ook hun werk en voor de smartphoneverslaafden leg je alvast een gsm-oplader klaar. Voorts is jouw glimlach, hapje, drankje en gezelschap de juiste ingrediënten voor een onvergetelijke avond.

Waar knap jij het zwaarst op af?

Bron: Arearugs.com
Foto: Marisa Vitale

Share.