IN BEELD: Exclusief penthouse in hartje Brussel

Share.

Steeds vaker gaan we als Belgen met de typische baksteen in de maag op zoek naar nieuwe mogelijkheden om te gaan wonen. Een oud gebouw een tweede leven is daarbij één van de zovele mooie opties. Laat dat net hetgene zijn wat IMMOBEL – samen met Dieter Vander Velpen Architects en 3D artiesten NANOPIXEL- voor mekaar kreeg. En hoe!

Hartje Brussel

We bevinden ons aan de Wolvengracht, pal in het centrum van Brussel. Op een steenworp van het Muntplein, het Beursplein en de Grote Markt vonden de architecten hun heil in het Chamboncomplex, een oud gebouw uit 1945. De vorige eeuw werd het U-vormige gebouw nog gebruikt als hoofdkantoor van ASLK (wat we nu kennen als BNP Paribas Fortis) en recent door IMMOBEL ingevuld met luxeappartementen, studentenkamers, kantoor- en handelsruimten en twee hotels. Het leverde hen zelfs de MIPIM Award 2017 voor ‘Best Refurbished Building’ op.

Het Chambon Penthouse

Maar het absolute paradepaardje moet wel het duplex penthouse zijn. Met maar liefst 500 m² is de woonst een letterlijke en figuurlijke kroon op de meer dan geslaagde reconversie. Binnenin werd er dan weer gewerkt met zeer veel respect voor de bestaande architectuur. Zo werd de charme van het gebouw bewaard door art-deco-architectuur te integreren in het hele gebouw en dus ook in de fenomenale woning.

Want geef toe, een pareltje is het toch wel. Er zijn weinig locaties in een wereldstad waar je zo tijdloos en luxueus kan wonen. Zo vind je een uitzonderlijke eetkamer met een schitterende, marmeren keuken -met kookeiland- en een subliem salon met bar op de eerste verdieping van het duplex penthouse. Op de bovenverdieping is er een mastersuite met een knappe dressing én een privéterras. Even verder is er een adembenemende badkamer in dezelfde stijl als de keuken, met Calacatta marmer.

De Brusselse skyline op je terras

Als je dacht dat je al ging genieten van het interieur, dan is het tijd om richting de terrassen te trekken. Jawel, in het meervoud! Van binnenuit krijg je door de grote schuiframen met veel natuurlijke lichtinval al een fraai zicht, maar echt tot rust komen met een cocktail in de hand, doe je pas op het enorme terras van 250 m². Laat het goede weer maar komen met zo’n prachtige lounge!

Welness

En als het allemaal nog niet indrukwekkend genoeg is, kan je verder nagenieten in de privéwelness. Zo pik je ‘s avonds een filmpje mee in je eigen bioscoop of kom je volledig tot rust in de sauna, de douche of de ruime jacuzzi. En dat allemaal met zicht op de al even fraaie binnentuin.

Ook verliefd op het penthouse? Dat komt goed uit, want jouw droomwoning staat te koop! Wil je in Brussels meest royale appartement wonen, dan tel je zo’n 1.995.000 euro neer!

Bron en foto’s: chambonpenthouse.be, IMMOBEL.be

Share.