5 droomwoningen die nu te koop staan

Share.

Wie door de gemiddelde Belgische stad rondloopt, ziet vaak dezelfde soorten woningen opduiken. Nog vaker zelfs gewoon in één lange sliert naast elkaar. Is ons land dan echt zo’n saaie woonregio geworden? Integendeel! Er staan heel wat pareltjes op onze gronden en het mooiste is… sommigen daarvan staan nog te koop ook!

Deze prachtige hoeve

De lijst openen we met deze prachtige, landelijk gelegen hoeve. Wie alvast fan is van dieren en in het bijzonder paarden, zal zijn of haar hart kunnen ophalen want deze woning komt met een binnen- en buitenpiste én stallen. Ideaal om de dieren te laten ravotten, maar ook jij kan in een landgoed van vier hectare groot de nodige beweging inzetten.

Gelukkig staat er nog een fraai woonhuis op het perceel met een open karakter, vier slaapkamers… en een binnenzwembad! Wil je daarnaast bezoek uitnodigen en te slapen leggen, dan kan dit altijd in één van de bijgebouwen. Rep je dus naar het landelijke Damme, ten noordoosten van de West-Vlaamse provinciehoofdstad Brugge. Prijskaartje: 1.750.000 euro!

Koning(in) van het kasteel

Naast hoeves zijn we ook dol op kastelen en in dit geval gaan we daarvoor richting de Oostkantons, want in Kelmis staat dit prachtige Kasteel Eyneburg gewoonweg te koop. Het kasteel is er eentje met alles erop en eraan: een kapel, dienstwoningen, stallingen, wachttorens, smidse, waterbron. Noem maar op! En je kan er ook nog je hele familie te slapen leggen, want het bevat maar liefst 20 slaapkamers! Word jij binnenkort van dit enorme kasteel en landgoed van 26,5 hectare groot? Dan tel je daar 2.800.000 euro voor neer!

Rustige luxe

We blijven op een soort van kasteeldomein, maar dan wel met hypermoderne woningen. Volg even mee: in het kasteeldomein Kattenhof in Schilde vind je domein Catershoek. Daarop staan twee luxueuze villa’s, gebouwd in loftstyle met panoramisch uitzicht over de weilanden en het park. “Ideaal voor werk en wonen te combineren”, klinkt het in het zoekertje.

Wandelen we richting de woning(en) zien we echt een fenomenaal afgewerkt pareltje met het zwembad dat meteen als eyecatcher wordt uitgespeeld. Binnen zien we een prachtig afgewerkte keuken, gezellige woonkamer, zes slaapkamers en even veel badkamers. Kortom, wil je ergens tot rust komen, dan denk ik dat je hier aan het juiste adres bent. Voor deze villa tel je een goede 3.200.000 euro neer. Of de flamingo in het zwembad inbegrepen is, is niet bekend.

Zalig zeezicht

Het kan uiteraard niet ontbreken, onze Belgische kust. En zou het niet mooi zijn om elke dag op te kunnen staan met zeezicht? Dat kan! In Knokke-Heist hebben ze dit jaar enkele nieuwe appartementen afgewerkt en die zien er echt waanzinnig goed uit! Dit duplexappartement op de tiende verdieping biedt je een onwaarschijnlijk zicht en is groot genoeg voor een ruim gezin. Met vier slaapkamers, drie badkamers en een woonoppervlakte van 241 m² hoeft het zeker niet onder te doen voor de gemiddelde woning? Het prijskaartje is wel stevig, met zo’n 2.975.000 euro die je moet neertellen. Zeezicht zit in dit geval mee in de prijs.

Sport en ontspanning in eigen huis

Tot slot rijden we naar Keerbergen, waar er altijd wel fraaie huizen te koop staan. De laatste woning -met een prijskaartje van 2.295.000 euro- is er eentje in het groen, aan het water, in een zee van rust en ontspanning. Kijken we eerst buiten, dan zien we maar liefst vijf terrassen -waaronder een verwarmde buitenkeuken en lounge-, twee eiken bijgebouwen en een aangelegd sportveld met kunstgras.

Ook binnen is er in deze parel met vier slaapkamers voor ieder wat wils. De stijl is onwaarschijnlijk knap, maar het unieke bevindt zich ondergronds, in de kelder. Daar vind je niet alleen een hobbyruimte en een wijnkelder, je kan er ook terecht om in alle rust en stilte een filmpje mee te pikken in jouw persoonlijke bioscoop! Wij zorgen voor de popcorn, jij voor de uitnodiging? 😉

Voor welke woning zou jij kiezen?

Share.

Leave A Reply