Prachtig gerenoveerde hoeves in België

Share.

Beeld je in, een schuur in een Vlaamse weide. Traditioneel zien ze er landelijk en ruw uit. Maar deze twee Belgische hoeves zijn dat niet. Ze zijn beide grondig opgeknapt, en het resultaat mag er zijn.

Moderne hoeve in Nukerke

Deze hofstede in Nukerke, Oost-Vlaanderen is tot een prachtige en moderne woning omgebouwd. Dankzij zijn ligging in de Vlaamse Ardennen en de panoramische ramen kan je genieten van een prachtig uitzicht.

Belgisch architectenbureau Sito-architecten transformeerde de hoeve volledig. Ze implementeerden ramen aan de zijgevel die reiken tot het dak. Om nog meer licht in huis te laten, is er gebruik van dakramen gemaakt.

Door de ramen zien we rond het huis een terras dat op gelijke hoogte ligt met het omliggende gras. Dit zorgt voor een vlotte overgang tussen de woning en de omliggende natuur. Dankzij een balkon op de achtergevel kan je nog beter genieten van het uitzicht.

Verder zien we aan de buitenkant aluminium sidings en houten latten. Deze geven het gebouw een eigentijdse look. Ondanks het strakke uiterlijk, is de woning toch aanvullend op het natuurlijke landschap.

Het exterieur werkt voornamelijk isolerend, om zo de binnenkant van de woning op een comfortabele temperatuur te houden. De gelijkvloers heeft een open indeling. We zien dat wit de primaire kleur is in de volledige ruimte. Accenten worden met zwart en bordeauxrood gelegd. Die kleuren zie je terug in de zetels, het vloerkleed en de muur naast de trap.

The Barn House in Roeselare

Ook deze hoeve is tot een prachtig woonhuis omgebouwd. Het ontwerp is door Vlaams architectenbureau BURO II gemaakt. In hun design zien we strakke lijnen, die de nadruk op de natuurlijke omgeving leggen.

Om het huis van de nodige privacy te voorzien kan je ’s avonds de luiken op de achtergevel sluiten. Overdag kan er door de ruime ramen voldoende zonlicht binnen schijnen om het interieur te verlichten.

In de woning zien we een moderne en open inrichting. Er is doorheen de hofstede een smaakvolle monochroom kleurenpalet gebruikt. Dit zorgt voor eenheid en elegantie.
De hedendaagse inrichting contrasteert met het klassieke idee van een oudere schuur of hoeve.

Het terras is de ideale plaats om overdag en ’s avonds te genieten van de omgeving.

In België hebben we nog enkele andere unieke woningen die het resultaat zijn van een prachtige renovatie.

Verkies jij een traditionele of een moderne hoeve? Laat het ons weten hieronder!

Share.