7 goedkope upgrades die je huis duurder doen lijken

Share.

Gigantische woningen, met indrukwekkende keukens en badkamers. Tot in de puntjes afgewerkte ruimtes die perfect in balans zijn, en dan nog het liefst met wat exclusieve kunstwerken aan de muur. Geen nood, je hoeft geen miljonair te zijn om je woning duurder te doen lijken. Er zijn zelfs een aantal upgrades die zelfs in het kleinste budget passen.

1. De regel van 3

Je woonkamer een wauw-factor geven? Hang dan een kunstwerk als drieluik aan de muur. Je spaarrekening leeghalen voor een kunstwerk is helemaal niet nodig. Want als je zelf de kunstenaar in je bovenhaalt – met fotografie en Photoshop of gewoon met verf en een penseel – dan creëer je jouw ding en blijft je spaargeld onaangeroerd. Zorg voor 3 canvassen die even groot zijn en laat je kunst erover vloeien. Wat ruimte tussen de canvassen is stijlvol. En met je eigen kunst geef je de ruimte meer persoonlijkheid.

2. Creëer een illusie

Doe alsof je ruimtes groter zijn. Dat doe je door ruimtevergrotende elementen toe te voegen, zoals grote tapijten, spiegels en een minimalistisch design. Zo maak je van de kleinste plek een ruime kamer.

3. Less is more

Een minimalistische look is in de eerste plaats: geen rommel. Opruimen is dus de boodschap. Bekijk ook elke ruimte met een kritische blik. Welke elementen zijn overbodig en kunnen naar de kringloopwinkel? En welke spullen verdienen juist een mooie plaats? Denk eraan: minder is meer.

4. Brandpunt

Elke ruimte verdient zijn eigen aandachttrekker. Stijlvol, mooi of opvallend. Investeer in brandpunten voor elke ruimte. Dat kan een stijlvolle salontafel zijn, maar evengoed een prachtig schilderij of een spiegel met een smeedijzeren kader voor in de hal. Zo maak je je woning een stuk exclusiever.

5. Natuurlijk licht

Natuurlijk licht moet altijd zo goed mogelijk geaccentueerd worden. Hoe je dat doet? Simpel. Gebruik neutrale kleuren voor je muren en meubilair. Wissel af met elementen die opvallen door hun felle kleuren of interessante patronen. Voor je het weet, heb je een interessante ruimte die het maximale haalt uit het natuurlijke licht dat binnenkomt.

6. Eclectische mix

Eclectisch staat gelijk aan een mix van stijlen. Natuurlijke elementen, klassieke stukken en een moderne toets. Gebruik alles door elkaar, maar bewaar wel de balans en denk goed na over het kleurenschema van je ruimte. Als een ruimte voor jou helemaal perfect aanvoelt, dan is de kans groot dat je bezoekers er ook zo over denken.

7. Bloemen en planten

Je brengt met verse, kleurrijke bloemen en mooie planten nog meer leven in huis. Die zorgen niet alleen voor meer gezonde lucht, maar je woning krijgt zo een levendige touch die een rijkere ervaring biedt. Vergeet natuurlijk niet om ze water te geven. Verdorde planten geven niet bepaald dat luxegevoel dat jij wilt nastreven.

Auteur: SDC

Share.