Zoveel kerstversiering aan één woning heb je nog nooit gezien!

Share.

Hangt de kerstverlichting al aan jullie dak, voordeur en ramen? Mooi. En het ziet er ongetwijfeld ook prachtig uit. Maar de kans dat het zo over the top is als deze woonst in Bristol in Groot-Brittannië lijkt ons eerder klein. Of dat een goeie of een slechte zaak is laten we in het midden. 😉

50.000 kerstlampjes. 70 rendier-, kerstman-, kerstbal- en andere figuurtjes. Samen goed voor een budget van een dikke 11.000 euro. Je woonst er tijdens Kerstmis doen uitspringen kost geld, maar deze woonst is misschien wel de felst verlichte woonst van heel Europa tijdens de kerstdagen.

Lee en Paul Brailsford, de twee broers verantwoordelijk voor al die verlichting, versieren al sinds 1994 het huis van hun moeder Rosemary op deze extravagante wijze. Het duurt zes weekends om alles klaar te krijgen, en drie dagen om alles weer op te ruimen. 31 dagen lang schittert het huis in de kerstperiode zes uur per dag, voor een totaal van 186 uur. Tijdens deze periode wordt er geld ingezameld voor het goede doel: sinds 1994 verzamelden de twee broers maar liefst 35.000 euro voor The Grand Appeal, het goede doel voor kinderziekenhuizen in Groot-Brittannië.

De broers begonnen ooit met een kleine verlichte kerstboom. De decoratie werd jaar na jaar uitgebreid, en ondertussen zijn er zo’n 15 kerstmannen, 10 rendieren en 10 sneeuwmannen, 30 verlichtingskabels, 10 flikkerende ijssterren, elven, soldaatjes, een piek en zo’n 50 andere verlichte vormen te bewonderen. Om dat alles te doen functioneren, wordt er zo’n 200.000 meter bekabeling gebruikt.

Het kost ongeveer 700 euro om alles een maand van stroom te voorzien. Wie de energierekening betaalt? 19 lokale bedrijven, die het project sponsoren. Een paar jaar geleden werden de 50.000 verschillende verlichtingselementen stelselmatig vervangen door ledverlichting, om de status van Bristol als Groene Hoofdstad van Europa eer aan te doen.

Het aansteken van de kerstverlichting is dan ook een evenement op zichzelf geworden, waarbij vrienden, familie en eigenlijk de hele buurt komt helpen en kijken hoe de prachtige verlichting aangestoken wordt.

Auteur: PJG

Bron: The Telegraph
Foto’s: Trover, The Telegraph, PA Wire, Brailsfordlights, Homeprotect

Share.

Leave A Reply