IN BEELD: 5 onwaarschijnlijke cottages die je nu kan kopen

Share.

Tijdens de winterperiode dromen we al wel eens van een gezellig, klein sneeuwtapijtje. Helaas -of gelukkig- zijn de weergoden ons op dat vlak niet goed gezind. Daarom moeten we het doen met zachte temperaturen, maar kunnen we ons wel voldoen aan dat andere winterse tafereel: wonen in een echte cottage. Toevallig zijn er heel wat te vinden in ons land én staan ze nog te koop ook!

Wie aan een cottage denkt, denkt misschien gelijk aan de Ardennen. En toegegeven, je hebt daar zeker geen ongelijk in. Maar het is niet iets typisch voor onder onze taalgrens. In Vlaanderen staan er ook heel wat parels te koop op Zimmo!

Huisje in de Ardennen

We kunnen uiteraard ons lijstje niet anders starten dan in Wallonië. In het rustige dorpje Ovifat -dorp gelegen bij Robertville– staat namelijk deze prachtige chalet te koop. De woning zelf is in perfecte staat en staat op een grond van maar liefst 1.945 m² (net geen 20 are), waar de ruime zuidgerichte tuin een streling voor het oog is in een zalige omgeving. Voor deze charmante chalet met drie slaapkamers tel je 335.000 euro neer.

Foto’s: Optima bvba

Cottage met een zwembad

We hebben je ook cottages en chalets in Vlaanderen beloofd, dus bij deze starten we meteen stevig, want dit pareltje in Herselt heeft ook een zwembad! Met zijn 78 m² woonoppervlakte is het binnen met een authentiek interieur -met Fins Kelo hout van 300 jaar oud!- eerder aan de gezellige kant, maar het terras en de ruime tuin maakt alles meer dan goed. Prijskaartje voor deze cottage met 2 slaapkamers? 315.000 euro.

Foto’s: Erik Bessems Makelaardij BVBA

Rustiek nabij Leuven

Waar Herselt nog deel uitmaakt van het altijd rustige Kempen, rijden we wat verder richting de grotere steden. Op een boogscheut van Leuven -in Leefdaal– staat namelijk dit prachtige landhuis op een grond van 16 are in ware cottagestijl. Aan ruimte voor het hele gezin is er zeker geen gebrek met 333 m² woonoppervlakte en 5 slaapkamers. Het prijskaartje ligt wel iets hoger dan bij de anderen: 560.000 euro.

Foto’s: Torox Vastgoed

Cottage op een landgoed

Op richting Oost-Vlaanderen, want ook in Temse staat er een absolute parel te blinken! Als de 237 m² woonoppervlakte nog niet voldoende was, dan haal je wellicht je hart op aan de 2.559 m² grondoppervlakte waar dit landhuis op staat. Van binnenuit -het interieur is ook een topper- is er ook steeds een prachtig uitzicht op de omgeving. Kortom, een landelijke villa met charme en karakter. Hiervoor tel je een goeie 643.000 euro neer.

Foto’s: Huysewinkel Waasland

Engelse stijl in Vlaanderen

Tot slot wanen we ons nog even in Engeland. Althans, die typische Engelse cottagestijl. Wie de oprijlaan oprijdt waant zicht al bij onze buren over het kanaal. De cottage villa is vanbuiten met riet afgewerkt en laat voorts niets aan het oog ontvallen want elke ruimte is met hoogwaardige materialen volledig tot in de puntjes afgewerkt. Een streling voor het oog en de moeite waard, maar voor deze cottage in Kemzeke tel je wel 625.000 euro neer!

Foto’s: Infinimo

Alle woningen staan door makelaars, notarissen of particulieren te koop geplaatst en zijn op moment van publicatie nog steeds beschikbaar. Bij interesse kan je op de link van de woning klikken en aan de rechterkant het contactformulier invullen. Veel succes!

Share.