Hier wonen ze op amper 10 m²!

Share.

Hoe woon je op 10 m2? Door innovatief om te springen met functionaliteit, enkel het strikt noodzakelijke te voorzien in je appartementje en het handig op te bouwen, natuurlijk. En dat is exact wat de Braziliaanse ontwikkelaars van Vitacon deden in 42 verschillende projecten over heel Brazilië.

Een van deze projecten is “Nova Higienopolis”, pal in het centrum van Sao Paulo, het financiële hart van Brazilië. De Higienopoliswijk is een van de rijkste buurten van de stad, fantastisch gelegen, met alle ontspannings-, cultuur- en opleidingsmogelijkheden om de hoek.

Door middel van een multifunctioneel muurwandmeubel dat volledig geautomatiseerd kan worden, tover je in een oogwenk je kast om tot eettafel, strijkplank, tv-rek, … De mogelijkheden zijn eigenlijk onbeperkt doordat er zeer handig omgesprongen wordt met opslagruimte. Het automatische zetelbed zorgt ervoor dat je zalig comfortabel kan slapen, wanneer nodig.

Klinkt het allemaal een beetje wazig? Bekijk dan even dit filmpje, dat toont perfect hoe het werkt:

Het doel van Vitacon? Het huisvestingsprobleem in Brazilië (en later misschien de wereld) oplossen door echte stedelijke communities te creëren en de levensstijl van mensen in grote steden te veranderen. Als je de appartementen klein genoeg houdt, verplicht je de bewoners wel om af en toe naar buiten te komen, natuurlijk.

En er zijn mogelijkheden genoeg om dat te doen. In deze appartementsblokken vind je geen saaie gangen en inkomhal, maar coworking spaces, een gezellig waskot, een fitness, gedeelde keukens, winkels op het gelijkvloers, opslagruimte voor online bestellingen en zelfs een heuse pub. Ook wordt er aan autodelen gedaan. Motors en fietsen zijn eveneens beschikbaar.

Auteur: PJG
Bron en foto’s: PRNewswire

Share.

Leave A Reply