DOEN: De horizontale douche voor thuis

Share.

Wie na een drukke werkdag wil relaxen, denkt al heel snel aan de zetel, het bed of het bad. Maar waarom zou je de keuze ‘douche’ niet overwegen? Omdat je dan moet rechtstaan, hoor ik je denken. Fout, want er bestaat ook een horizontale douche!

Je kent ‘m misschien niet, maar de horizontale douche bestaat al sinds begin 1900 en sinds het begin van vorige eeuw kan je in het Franse kuuroord Vichy een horizontale douche nemen. Daarbij lig je plat op je buik en worden je stramme en pijnlijke spieren stevig onder handen genomen met behulp van enkele stevige waterstralen. In heel wat spa’s vind je ondertussen zo’n ‘Vichy-douche’ terug… En nu kan je er ook thuis een laten installeren!

Horizontale thuisdouche

Omdat het niet altijd even gemakkelijk is om een spa te bezoeken, lanceerde Dornbracht de horizontale douche voor thuisgebruik. Wanneer je op je buik gaat liggen, kan je kiezen voor enkele voorgeprogrammeerde behandelingen met een balancerende (BALANCING), opwekkende (ENERGIZING) of ontspannende (DE-STRESSING) werking.

Daarnaast is ook de bediening erg eenvoudig: de douche voorziet 6 stevige stralen die te bedienen zijn via een paneeltje. Zo kan je de waterstralen richten op je hele lichaam, maar is er ook de mogelijkheid om één plek iets steviger aan te pakken, zoals bijvoorbeeld de schouders of de rug bij stijfheid of klachten. Let wel, voordat het programma start is er altijd een koude ‘puls’, wat dan weer goed is voor de bloedcirculatie.

Kostprijs?

Wanneer je je badkamer aan het renoveren bent, zal je al snel doorhebben dat het één van de duurdere kamers in huis is om te voorzien van een make-over. Dan wordt er meestal gekozen voor een bad, of een douche om op die manier ietwat te kunnen sparen. Naast het feit dat je ook wel wat plaats nodig hebt, is de horizontale douche van Dornbracht verkrijgbaar vanaf 22.500 euro, exclusief software, waterbars en installatiekosten. Dat klinkt misschien aan de prijzige kant, maar je hebt wel een eyecatcher in huis die kan tellen, én je start of eindigt je dag sowieso ontspannen!

Zou jij ervoor kiezen of heb jij een horizontale douche in huis? Laat het ons weten in de reacties!

Bron en foto’s: Dornbracht

Share.

Leave A Reply