VOOR & NA: een snelle, goedkope make-over van een badkamer

Share.

Tegenwoordig kopen heel wat Vlamingen onder ons een woning om er nadien stevig in te gaan verbouwen. We hebben ten slotte allemaal een baksteen in de maag. Maar soms is het niet nodig om de sloophamer erbij te halen. Met enkele vervangingen, enkele potten verf en een hoop inspiratie tover een moderne look in elke kamer. Vandaag op het menu: een goedkope make-over van je badkamer.

Zo was het vroeger

Toen dit koppel het huis kocht, spraken ze over “een beige nachtmerrie” wanneer het onderwerp ‘badkamer’ ter sprake kwam. Tijd dus om de boel aan te pakken! “Het leek ontsnapt te zijn uit de jaren ’80, erg donker met een gele gootsteen en zwart plexiglas, afgewerkt met donker hout en een zwart medicijnkastje”, klinkt het bij het koppel. “Er was ook een grote schuifdeur om de badkamer te betreden. Tijdens de eerste dagen was afbreken dan ook onze hoofdtaak.”

Tijdens de verbouwing

Na maanden van bepalen hoe de badkamer er nu precies moest uitzien, deden ze uiteindelijk inspiratie op bij vrienden thuis. Zo stelden ze zelf hun kleurenpallet samen en kozen ze voor zwarte accenten in een doorgaans witte badkamer. Maar eerst moest alles wat los kon -behalve de douche- eraan geloven en ging alles tegen de vlakte.

Nadien werd er aan de verlichting gewerkt en kreeg het sanitair een upgrade. Er werd gekozen voor porselein met marmerlook en een witte voeg. Bij de medicijnkast werden de schuifdeuren van plexiglas en de planken verwijderd. “De planken hebben we vervangen door glas en de hele kast werd wit geverfd. Voor een extra fijne look werd de kast afgewerkt met koperen handvaten.

Het tweede tegelproject was de muur, waar er werd gekozen om het zwart-witte thema voort te zetten, met witte tegels en een donkere voeg. En ook voor het laatste tegelproject -de vloer- trok het koppel de zwart-witte lijn vlotjes door. Nadat ze eerder de vloer volledig verwijderden, ging het leggen van de vloer ontzettend vlot. Zo beschikken ze nu over een vloer met witte grote achthoekige tegels, harmonieus gelegd met kleine zwartere tegels en een grijzige voeg. Ten slotte werden de plinten nog netjes afgewerkt.

En tenslotte het allerleukste: NA!

Na het tegelen werd de rest van de badkamer afgewerkt: “we besloten om een zwart plafond te gebruiken en de overige muren fel en fris wit te schilderen om opnieuw in thema te blijven. Ook installeerden we een zwart badkamermeubel van IKEA en recupereerden we een de oude handvaten van de vorige kasten. Zo creëerden we naast het zwart-witte ook de perfecte combinatie tussen oud en nieuw.”

Tot slot pakt het koppel uit met een eyecatcher. Naast het extra lange douchegordijn om de douchebak te verbergen, pakken ze uit met spiegels. Vooral de ronde, gouden spiegel springt echt in het oog! Oh ja, het koppel doe-het-zelvers bereidde de make-over misschien wel ruime tijd voor, maar de werken zelf namen slechts twee weekends in beslag. En het kostenplaatje? 1.800 euro!

Bron en foto’s: Our King Den

Share.

Leave A Reply