Discotheek Reflex in Westerlo staat te koop!

Share.

Meer dan een jaar geleden sloot discotheek Reflex tijdelijk de deuren om de nodige renovatiewerken uit te voeren. Helaas kwam het er nooit van en viel het doek definitief over de toch wel legendarische nachtparel van Westerlo. Het gebouw ligt er sinds toen ietwat vervallen bij, maar er is goed nieuws, want het staat te koop! Woon jij binnenkort in deze discotheek?

De Kempen zijn weer stil

Iets meer dan 30 jaar geleden opende discotheek Reflex de deuren en was er van ‘de stille Kempen’ geen sprake in deze trekpleister. Na jaren feestgedruis ontwaakten de eigenaars in 2016 echter met een financiële kater en vroegen het faillissement aan. Niet veel later vonden ze een overnemer die de deuren van de tent onder de nieuwe naam Club Reflex begin 2018 weer sloot. “Dringende renovatiewerken”, klonk het met in één adem de boodschap dat ze heropenden in september. Dat laatste is helaas nooit gebeurd.

Interieur van de dansvloer

De eigenaar van de dancing heeft Club Reflex nu te koop aangeboden. Er is alvast één partij die interesse toonde in de voormalige nachttent. Zo onderzoekt het gemeentebestuur van Westerlo in welke mate zij het gebouw kunnen overkopen. Zij hebben alvast de mogelijkheden onderzocht en een omvorming tot een fuif- en ontmoetingsruimte is daarbij een grote kanshebber. Binnenin lijkt er in ieder geval nog heel veel werk, maar het omtoveren van deze legendarische dansclub tot moderne parel is een buitenkans die velen wel durven grijpen!

Bekijk hier de huidige staat van het interieur:

Discotheek met zwembad

Nog een extraatje als uitsmijter? Het gebouw van de legendarische Reflex heeft nog een achterliggend terrein van 2.355 m² oppervlakte, een klein domein dat wel kan tellen als moestuin. En als het nog niet genoeg was, beschik je ook over een zwembad, ideaal voor heerlijke zomers zwembadfeestjes! Nodig je ons wel uit?

De discotheek wordt aangeboden via Biddit, waar je online een bod kan uitbrengen op de discotheek. De instelprijs van deze legendarische parel is vastgesteld op 470.000 euro.

Iets voor jou? 😉

Foto’s: Geass. notarissen Bruno NAETS & Lien VAN CAUWENBERGH

Share.