De positieve impact van een warmtepomp op uw woning

Share.

Met een warmtepomp kunt u het E-peil van uw woning met 20 tot 30 punten doen dalen. Bovendien verbruikt u minder energie, geniet u van een gezonder binnenklimaat en profiteert u van belastingvoordelen.

Waarom een warmtepomp installeren? Wat zijn de voordelen voor uw woning?

Het E-peil van een woning speelt een cruciale rol in het behalen van de EPB-eisen. Hoe lager het E-peil, hoe energiezuiniger de woning. Vaste installaties zoals verwarming en warmwatervoorziening hebben een grote invloed op deze waarde. Dankzij het gebruik van een warmtepomp in huis daalt het E-peil gemiddeld met 20 tot 30 punten. Warmtepompen zijn een zuinig en milieuvriendelijk alternatief voor traditionele ketels of aardgas.

Bovendien bieden woningen met een lage E-waarde een gezonder binnenklimaat en dus meer comfort. Ook de energiekosten en bijgevolg de energiefactuur zijn lager. Een warmtepomp maakt gebruik van natuurlijk geproduceerde warmte die hij haalt uit de atmosfeer, het water en de bodem.

Door thuis een warmtepomp te installeren, verlaagt u niet alleen uw E-peil, maar profiteert u ook van aanzienlijke belastingvoordelen. In Vlaanderen stelt de overheid u de eerste vijf jaar vrij van onroerende voorheffing. In Wallonië krijgt u een bonus van 1.500 euro voor de installatie van een warmtepomp voor verwarming en gecombineerd verbruik. Indien de geïnstalleerde warmtepomp uitsluitend sanitair warm water produceert, wordt een premie van maximaal 750 euro toegekend. In Brussel bedraagt de premie maximaal 4.500 euro voor een warmtepomp voor ruimteverwarming en 1.500 euro voor een warmtepomp voor de productie van sanitair warm water.

Het Daikin Altherma-gamma is speciaal ontwikkeld voor de Europese markt en aangepast aan de Europese klimaatbehoeften en seizoensschommelingen. Het is uitgegroeid tot de leider in warmtepompen omdat het merk hernieuwbare energiebronnen op een innovatieve manier integreert en de efficiëntie en het comfort verbetert tegen een zeer betaalbare prijs.

Nieuw in het Daikin Altherma 3rd generation-gamma

De lucht/water-warmtepompen met lage temperatuur van Daikin zorgen voor de productie van warm water en voor de verwarming van de woning. De Daikin Altherma ISU-warmtepomp (Integrated Solar Unit) heeft een geïntegreerde thermodynamische opslagtank die werkt volgens het principe van de semi-ogenblikkelijke productie van warm water. Het is een echte totaaloplossing op het vlak van efficiëntie, die de productie van sanitair warm water met behulp van zonnewarmte mogelijk maakt. Het systeem kan temperaturen tot 60°C produceren en is geschikt voor zowel vloerverwarming als radiatoren. Zelfs op de koudste dagen, tot wel -25°C, heeft het apparaat een gegarandeerde werking.

Voorheen was de Daikin Altherma ISU uitsluitend verkrijgbaar met het koelmiddel R-410A, maar vanaf 2019 is de Daikin Altherma ISU verkrijgbaar met R32. Dat is een alternatief koelmiddel dat het milieu minder belast, waardoor betaalbaar comfort en maximale prestaties worden gegarandeerd.

De installatie kan op afstand worden bestuurd dankzij een smartphone-applicatie van Daikin, de “Online Controller”, en ook integratie met andere domoticasystemen is mogelijk. Intelligente besturingstechnologie maakt zo een nauwkeurige en eenvoudige aanpassing naar uw individuele voorkeur mogelijk.

 

Werk met een erkend warmtepompinstallateur

Om nutteloos energieverbruik te vermijden, hebt u een warmtepomp met het juiste vermogen nodig. Een warmtepompinstallateur analyseert daarom vooraf nauwkeurig uw warmtebehoefte. Zo kan u een correct gedimensioneerde warmtepomp kiezen en zal uw warmtepomp maximaal renderen. Zodra de warmtepomp volledig geïnstalleerd is, voert de installateur een kwaliteitscontrole uit en stelt hij de warmtepomp op de juiste manier in.

Daikin raadt uitsluitend erkende installateurs aan; omdat het succes van een project afhangt van de kwaliteit van de uitgevoerde werken. Voor meer info of de gegevens van een erkend installateur, surf naar www.daikin.be of bel 0800/840 22.

Share.