VIDEO: dit huis maakt muziek voor heel de buurt

Share.

Voor vele muzikanten is het zoeken naar een repetitieruimte al een sinecure. Laat staan dat ze ergens gemakkelijk een podium vinden om op te treden. Daar heeft de Amerikaanse violiste Asha Mevlana wat op gevonden, want een deel van haar gevel is gewoon een versterker!

Asha Mevlana is naast elektrisch violiste in TSO (Trans-Siberian Orchestra) ook een reisblogster. Daardoor heeft ze al heel wat inspirerende woningen bezocht, maar het was op haar 24e dat de Amerikaanse écht wist wat ze wilde. De dokters gaven haar na een ziekte amper één jaar te leven, waardoor ze er nog alles wilde uithalen en haar twee passies verenigen: muziek en avontuurlijk wonen. Zo kwam ze op het concept om één van haar gevels te versterken. En dat klinkt als muziek in de oren. Letterlijk, want de gevel is een versterker waardoor Mevlana voor de hele buurt kan optreden. Er was nadien overigens nog goed nieuws, want de ziekte had ze overwonnen. Muziek, het ideale medicijn!

Muzikaal huis

Samen met Tiny House Nation bouwde Mevlana haar klein droomhuis: amper 37 vierkante meter groot en verdeeld in twee ruimtes. Het ene stuk (26 vierkante meter) dient als woonruimte, voor het andere stuk werd er een studio voorzien. En in tegenstelling tot de typische muziekstudio’s, is deze 11 vierkante meter grote ruimte de droom van elke muzikant, want je instrument plug je gewoon in, in je gevel! Ja, echt waar!

Het stuk -dat deel is van de woning in L-vorm- staat overigens op wielen. Mocht Mevlana op locatie graag haar kunsten tonen, dan heeft ze een mobiele studio bij de hand! Maar voorts blijft de studio gewoon thuis, waar het qua stijl perfect aansluit bij de rest van de woning en het terras, wat dienst doet als ideale podium. Ook dat is een eyecatcher, want er werd gewerkt met praktisch én gerecycleerd hardhout. Oh ja, wie graag eens op bezoek gaat, moet daarvoor wel naar Fayetteville, een stad in de Amerikaanse staat Arkansas.

Ook vanbinnen is het prachtig!

Zelfs binnenin werd er gebruik gemaakt van gerecycleerd hout en dat kunnen we alleen maar toejuichen. In de 26 vierkante meter woonoppervlakte zit met een leuke badkamer, handige slaapkamer, gezellige woonruimte en functionele keuken alles in wat de muzikante nodig heeft, maar het zijn de details die het echt afmaken.

Interior of the main house, with custom-made Abaco wood coffee table. Bathroom with sea green tiles and Abaco flooring. Loft bedroom. Soundproofed with recycled denim, marine speakers on top facing the deck for the amplified sound. The kitchen has all full-sized appliances – fridge, sink, dishwasher, washer, dryer.
A recycled old bike wheel is now used to crank the pot rack up and down in the kitchen.

When this custom-made coffee table is open, it becomes a video editing desk with built-in drawers

Bekijk hier het filmpje:

Bron: Houzz.com
Foto’s: Don Shreve

Share.