6 unieke wastafels om te zien

Share.

Een wastafel, dat is een ronde, rechthoekige of ovalen kom waar water in stroomt. Simpel toch? Niet altijd, want sommige ontwerpers gaan wel héél creatief om met het badkamermeubel. We zetten de zes meest uitzonderlijke wastafels op een rijtje.

1. Wanneer een kopje koffie niet genoeg is

Moeilijkheden met opstaan? Het Italiaanse designbureau Meneghello Paolelli Associati heeft een hele nieuwe definitie gegeven aan het kopje koffie dat je ’s ochtends uit je bed haalt. De Italianen, trots als ze zijn op hun iconische caffè, ontwierpen de vrijstaande wastafel Cup, waarbij je je handdoek aan het oor van de grote koffietas hangt.

Foto’s: meneghellopaolelli.com

2. Water door de straten van Londen

Je vindt ze in vele hippe interieurs: minimalistische posters met het stratenplan van een bekende stad. De designers van Kononenko ID gingen een stapje verder. Waarom geen water laten stromen door de straten van Londen? Of het ook handig is om je tandpasta uit alle hoeken van het doolhof te vissen, weten we niet, maar wij kunnen niet wachten op een Brussels exemplaar.

Foto’s: kononenkoid.com

3. Een wastafel op maat

Twijfel je tussen een grotere en een kleinere kom? Zoek niet verder, we hebben de oplossing gevonden: een wastafel uit rubber. Je rolt hem zelf omhoog of omlaag en hup, je hebt een waskom in de gewenste grootte. Klinkt allemaal leuk, maar wat als je kleuter aan het rubber begint te trekken en plots je hele badkamer onder water staat?

Foto: www.oddee.com

4. Water bij de wijn

Neen, er stroomt geen Chardonnay door de kraan van deze wastafel. Een leuke manier om je liefde voor wijn mee tot in de badkamer te nemen, is het wel. Je toiletspullen – of je favoriete flessen wijn – berg je gemakkelijk op in het wijnvat.

Foto’s: amazon.com

5. Tuin of wastafel?

Wat doe je met het overtollige water in je waskom? Het Canadese designbureau Gau biedt het antwoord: je groeit er gewoon je eigen plantjes mee. Hoewel we fan zijn van het idee om waterverspilling tegen te gaan en we onze badkamer graag in een urban jungle veranderen, twijfelen we toch aan de uitwerking van het concept. Want wat met alle chemicaliën die in je water terechtkomen tijdens het wassen en tandenpoetsen?

Foto’s: gaudesign.co

6. Alles-in-een

Waarom een aparte wastafel kopen als je ook een wastafel-douche-toilet-badkamerkast-in-een kan hebben? Vertebrae combineert het allemaal in een plaatsbesparende kolom. Simpel, maar geniaal.

Foto’s: designodyssey.co.uk

Auteur: SDC

Share.