7 slaapkamers om van te dromen

Share.

Is je slaapkamer aan renovatie toe, of ben je aan het bouwen en heb je nog nood aan wat inspiratie? Zimmo to the rescue. We verzamelden zeven prachtige slaapkamers van over de hele wereld. Geniet ervan!

1. Prachtig uitzicht

Een slaapkamer in Bauhaus-stijl? Check! Het prachtige uitzicht kunnen we je niet beloven, maar met dit minimalistische interieur en grote raamwand met aluminiumframe geniet je zelfs van het meest saaie uitzicht.

2. Kunstig New York

Om karakter, cohesie en visuele textuur toe te voegen aan dit appartement aan de bekende New Yorkse High Line, werd deze slaapkamer opgebouwd rond het bekende Floating Island kunstwerk boven het hoofdeinde. Het schilderij hangt aan een accentmuur uit gerookte en gebeitste witte eik. Het zijden tapijt en de kandelaar zijn handgemaakt!

3. Het prachtige schuurgevoel

Een vrijstaande structuur in gebeitste witte eik vormt een nis voor het bed, dat omringd wordt door een prachtige aluminium constructie met vier palen. De prachtige schuurdeur, ook al in witte eik, leidt naar een stijlvolle badkamer.

4. Dromerig blauw

Een donkere slaapkamer was de wens van de bouwheer, dus de designers kozen voor Haags blauw als kleur. De prachtige papieren kroonluchter en het kunstwerk tegen de muur geven het geheel een eigentijdse look. Het bed in walnootkleur en hoofdeinde van schapenvel, de vintage leeslampjes uit de jaren ’50, de klassieke ligstoel en walnoten kleerkast maken het af!

5. Sfeervol zilver

Een fenomenale zintuiglijke ervaring dankzij de perfecte mix van neutrale kleuren. We zien zilvertonen in het hoofdeinde van gespleten eik, een grijze stoffering van zowel bed, stoel als tapijt en zwarte verlichting. Het geheel is geïnspireerd op de schors van de eucalyptusboom die voor het huis staat. Sfeer gegarandeerd!

6. Vurig accent

Maagdelijk wit is ook maar maagdelijk wit, dachten ze hier. Dus voegden ze een onverwachte kleurexplosie toe: van aan de voet van het bed werd een brede strook vurig roze aangebracht in zowel het tapijt, de deur, de muur, het plafond als de kroonluchter.

7. Het bed komt uit de kast

Het moet niet altijd enkel als slaapkamer dienen: deze woonkamer fungeert eveneens als logeerkamer via een handig bed dat uit de zwarte walnoten muur kan getoverd worden. Let vooral ook op de vloer van witte eik, het zijden bamboe tapijt en de stoelen van schapenvacht.

Welk van de zeven voorbeelden zou iets zijn voor in jouw nieuwe slaapkamer? Laat het ons weten in de reacties!

Auteur: PJG
Bron: Interior Design

Share.